2019-09-11

Kreipimųsi į prokuratūrą prisidėjau prie vienos MG Baltic bandyto užvaldyti sklypo korupcinės schemos suardymo.

Ir aš prisidėjau prie €. Masiulio ir MG Baltic brendžio dėžutės istorijos vieno epizodo: kreipiausi į generalinę prokuratūrą, kad naikintų žemiau aprašomą akivaizdžiai korupcinį sklypo miške Tujų gatvėje pardavimo MG Balticui sandorį. Po šio mano rašto prokuratūra kreipėsi į NŽT paaiškinimo, tada ten pradėjo lakstyti MG B atstovai ir jų paraginti Seimo nariai, daryti spaudimą NŽT darbuotojams, kurie bandė rengti raštą prokuratūrai, kad aš teisus. Tada STT pradėjo klausytis visų šios istorijos veikėjų pokalbių telefonu ir išlindo dar korupciškesni dalykai, nei dėžutės epizode. Iš kur žinau? Buvau apklaustas STT ir jie supažindino su kai kuriais epizodais, kurie kiko dėl mano kreipimosi. Kuo smarkiau generalinė prokuratūra vykdė tyrimą mano rašto pagrindu, tuo labiau į paviršių kilo politikų korumpavimo mechanizmas. Tyrimas baigėsi prokuratūros kreipimusi į teismą ir sklypas grįžo valstybei:
"Nors Žemės ūkio ministerijos specialistai aiškino, kad išnuomoti tokio dydžio žemės sklypo neleidžia įstatymai, 2015 metų lapkričio 16-ąją, NŽT pasirašė susitarimą, kuriuo visas, 72 tūkst. kvadratinių metrų žemės sklypas buvo išnuomotas bendrovei „MG Valda". Vėliau jį panaikino teismas, į kurį kreipėsi viešąjį interesą gindama prokuratūra".
Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2019/09/11/news/skandalingo-sklypo-istorijoje-nurodymai-is-centriuko--11781037

Komentarų nėra: