2023-03-21

Pr.sp. Surinkti 42 parašai dėl apkaltos Seimo narei J. Sejonienei, du kartus pasinaudojusiai svetima kitos Seimo narės balsavimo kortele

Surinkti 42 parašai dėl apkaltos Seimo narei J. Sejonienei, du kartus pasinaudojusiai svetima kitos Seimo narės balsavimo kortele.

 

Šiandien, 2023 03 21 d. Seime surinkti 42 parašai dėl apkaltos Seimo narei Jurgitai Sejonienei, kuri tyčia du kartus pasinaudojo kitos Seimo narės balsavimo kortele, nors žinojo, kad to daryti neleidžia Seimo statutas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad Seimo narė J. Sejonienė 2022 09 29 d. vakarinio plenarinio posėdžio metu svarstant Seimo rezoliucijos „Dėl švietimo įstaigų tinklų pertvarkos" pasisakymui dėl balsavimo motyvų registravo Seimo narę Jurgitą Šiugždinienę, spausdama pastarosios kompiuterio ekraną tuo metu, kai J. Šiugždinienė buvo kitoje vietoje - stovėjo Seimo tribūnoje.

J. Sejonienė savo paaiškinime Etikos ir procedūrų komisijai nurodė, kad užregistruoti kalbėti dėl motyvų galėjo netyčia palietusi kolegės kompiuterio ekraną.

Tačiau užsirašant kalbėti dėl motyvų, ekraną reikia paspausti du kartus, todėl neįmanoma to padaryti netyčia.

Etikos ir procedūrų komisija pripažino, kad Seimo narės J. Sejonienė veiksmai buvo sąmoningi ir tyčiniai, tačiau Seimo narė tai bandė nuslėpti, dėl savo veiksmų neatsiprašė.

Jurgita Sejonienė jau keletą metų būdama Seimo nare neabejotinai žinojo, kad Seimo nario kortelės negalima perduoti kitam asmeniui.

Po padaryto pažeidimo Seimo narė jo nepripažino, o siekdama išvengti atsakomybės teigė veiksmus padariusi netyčia.

Tokiu būdu J. Sejonienė savo sąmoningais veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką, todėl 42 Seimo nariai siūlo pradėti Seimo narei Jurgitai Sejonienei apkaltos procedūrą ir 2023 03 21 d. užregistravo atitinkamą Seimo nutarimo projektą.

 

 

 

Petras Gražulis

 

LR Seimo narys

Aplinkos apsaugos komiteto narys

 

Tel. (8 5) 239 6638, mob. 8 698 42163

Faks. (8 5) 239 6556

El. p.: petras.grazulis@lrs.lt

 

 

 

Komentarų nėra: