2023-05-10

Pr. spaudai. Seimo narys P. Gražulis kreipėsi į LR generalinę prokuratūrą, kad iš Vilniaus gatvių siaurintojų būtų išieškota žala.

Pr. spaudai. Seimo narys P. Gražulis kreipėsi į LR generalinę prokuratūrą, kad iš Vilniaus gatvių siaurintojų būtų išieškota žala.

 

2023 05 09 d. Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į LR generalinę prokuratūrą, kad būtų nustatyti atsakingi pareigūnai dėl savivaldybės ir valstybės lėšų švaistymo rekonstruojant Vilniaus gatves.

Seimo narys pateikė prokuratūrai medžiagą, įrodančią, kad per trejus metus tos pačios gatvės buvo iš pradžių platinamos, vėliau siaurinamos, ir vėl platinamos.

Štai tipiškas pavyzdys – Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankryža prie „Panoramos" prekybos centro:

2018 m. buvo nuspręsta platinti iki 4-ių juostų link Konstitucijos prospekto:

https://vilnius.lt/lt/2018/11/15/itin-judri-t-narbuto-ir-saltoniskiu-sankryza-taps-pralaidesne/

2022 m. buvo nuspręsta siaurinti iki 1-os juostos link Vytauto gatvės ir iki 1,5 (taip, būtent nuo keturių ne iki dviejų, o iki pusantros!!!) juostų link Karoliniškių:

https://www.15min.lt/gazas/naujiena/saugukelyje-lt/t-narbuto-gatves-rekonstrukcija-kaitina-aistras-savivaldybe-paaiskino-kas-vyksta-787-2037522

P. Gražulis teigia, kad „vilniečiai pusę metų skundėsi, kad dar nepabaigus tokius „rekonstrukcijos", jau rytasi ir vakarais ten formuodavosi milžiniški kamščiai, kurių ten anksčiau nebūdavo. Savivaldybės argumentas, kad neva bus lengviau sankryžą kirsti dviratininkams yra nerimtas, nes koks dviratininkui skirtumas – ar degant žaliam šviesoforo signalui važiuoti per 4, ar per 2 juostas? Pagaliau pasikeitus merui, visas kartojama – jau sudėti borteliai nuimami, išluptas asfaltas šioj sankryžoje liejamas iš naujo": https://www.delfi.lt/auto/patarimai/vilnieciu-kritika-del-gatviu-siaurinimo-buvo-isgirsta-savivaldybe-atstatys-svarbios-gatves-ploti-93282285

Seimo nario teigimu žmonės pagrįstai piktinasi, kad buvusio mero sutuoktinės darbovietė, kuri ir gauna šias gatvių siaurinimo-platinimo karuselių užsakymus, neturi kur dėti pelno, o vilniečiai kenčia.

Be to, akivaizdžiai švaistomos miesto biudžeto lėšos. 2023 05 09 d. „Panoramos" reportaže teigiama, kad siaurinimo išplatinimas kainuos papildomus 30 tūkst. EUR.

P. Gražulis rašte prokuratūrai rašo: „esu įsitikinęs, kad buvusio tokie savivaldybės veiksmai pažeidžia teisės aktus, reglamentuojančius gatvių techninius parametrus, todėl prašau nustatyti kaltus dėl tokio savivaldybės ir valstybės lėšų švaistymo pareigūnus, patraukti juos atsakomybė ir išieškoti iš jų žalą, kurią patyrė valstybės ir savivaldybės biudžetai (gatvių įrengimas sostinėje finansuojamos iš abiejų biudžetų lėšų)".

 

 

 

Komentarų nėra: