2023-10-27

Pr. sp. DĖL KOMUNIZMO RECIDYVŲ SEIME IR VIDURINIOJO SLUOKSNIO ŽLUGDYMO

Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų)

pareiškimas

DĖL KOMUNIZMO RECIDYVŲ SEIME IR VIDURINIOJO SLUOKSNIO ŽLUGDYMO

2023-10-26

Vilnius

 

Šiuo metu Seime svarstomas nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tvarkos projektas galutinai nuplėšia kaukes „konservatoriams" ir „liberalams", kurie pasirodo kaip tikrų tikriausi komunistai. Nors finansų ministrė „guodžia", kad pigesnių būstų savininkai bus nuo mokesčio atleisti, reforma paliestų daugybę žmonių, kurie visą gyvenimą dirbo, kad įsigytų būstą, o šiandien turi mažas pajamas.

Smulkus savininkas yra demokratinės visuomenės stuburas. Tai – finansiškai ir socialiai savarankiškas žmogus, kurį sunkiausia „stumdyti", dėl to pagal totalitarinį globalistų planą jį reikia „išbuožinti" ir proletarizuoti. Smulkių savininkų sluoksnio gausa aiškintinas ir faktas, kad Lenkijai po sovietų bloko griūties lengviau pavyko sukurti demokratišką ir patriotišką visuomenę negu Lietuvai.

Reikalaujame Seimo valdančiosios daugumos ir Vyriausybės nutraukti komunistinę viduriniojo sluoksnio žlugdymo politiką ir atsisakyti svarstomų NT mokesčio reformų. Vienintelis Lietuvos piliečio būstas niekaip neturi būti apmokestinamas. Bet kokios reformos NT atžvilgiu gali būti vykdomos tik įvykdžius viso NT Lietuvoje auditą, įsitikinus, kuris NT įsigytas sąžiningai ir teisėtai.

Ne vidurinysis sluoksnis, o didžturčiai turi sumokėti didžiausią mokesčių dalį į bendrą valstybės biudžetą, nes jie turi tam didesnes galimybes ir liktų mažiausiai nuskriausti. Šiuo metu kaip tik didžturčiams NT mokestį siūloma mažinti dvigubai, nors jiems lengviausia jį sumokėti, tuo tarpu vidurinysis sluoksnis tolydžio smukdomas, nors beveik visos partijos rinkimuose žada jį stiprinti.

Jei Seimas visgi priimtų planuojamą mokesčio reformą, prašome Jo Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos ją vetuoti.

 

Tautos ir teisingumo sąjungos vardu

pirmininkas Petras Gražulis

 

 

 

 

Petras Gražulis

 

LR Seimo narys

Aplinkos apsaugos komiteto narys

 

Tel. (8 5) 239 6638, mob. 8 698 42163

Faks. (8 5) 239 6556

El. p.: petras.grazulis@lrs.lt

 

 

 

Komentarų nėra: