2009-08-26

Operacijos ‘prisikėlėliai’ finalas

Fotografijoje - žurnalistė Rūta Grinevičiūtė–Janutienė

N.P.: Rūta Grinevičiūtė–Janutienė parašė labai įdomų straipsnį apie tai, kodėl iš posto virsta Valinskas ir kas gali ateityje atsitikti su Prisiskėlėlių partija. Pasirodo Rūta Grinevičiūtė-Janutienė ne tik talentinga publicistė, bet ir puiki politologė. Man jos vertinimai ir prognozės, pateiktos šiame straipsnyje, pasirodė labai tikėtinos, todėl įdedu šį jos straipsnelį:

Pseudopirmininkas žūva virtualiame skandale

Rūta Janutienė 2009-08-24 15:54 | Alfa.lt

Prisimenu: Seimo pirmininkas važiuoja pas Prezidentą su VSD pažyma apie „grėsmes nacionaliniam saugumui". Lietuva nustėrusi: jos Paksas, jos Prezidentas sučiuptas bičiuliaujantis su dabar jau nebeprisimenu kokio pavadinimo Rusijos mafija. Ten ir lietuviška Mata Hari su savo vardo brendžiuku, ir telefoniniai skambučiai apie Ispanijon pasitraukusiam Mečiui Laurinkui gręsiantį fizinį susidorojimą. Siaubas!

Tik, deja, neprisimenu, kad kuris nors net menkas epizodas iš tos pažymos būtų pasitvirtinęs. Klastotė ir tiek. Valstybės saugumas tokių prirašė ir išviešino šūsnis. Tikrų neduoda net Seimui.

R.Pakso skandale tebuvo du tikri dalykai. Neorus prezidento karas dėl „Žemaitijos kelių" akcijų ir jo paties prezidentinė kvalifikacija. Na, „nevežė", ir tiek. Sėdi Prezidento rūmuose, bet ne Prezidentas. Būtent todėl galų gale ir pralošė prieš tai, kas vėliau buvo pavadinta „valstybininkų klanu".

Prisiminiau tą reikalą, nes Arūnas Valinskas žūva pagal tą patį scenarijų. A.Valinsko ir Henytės nuotraukos, kurios pasičepsint platinamos „visų jūsų minčių", yra iš senoko viešo renginio. Henytė tada, šviežiai atsėdėjęs ir parašęs „knygą", atvyko į Kėdainių „Vikondos" pramogų centrą, nusipirko stalelį prie scenos ir prišokdavo pozuoti su visais, kuriuos atpažindavo. „Žvaigždė" tarp „žvaigždžių". Vieno garsaus prodiuserio sumanymu jis netgi pats turėjo tapti eterio žvaigžde. Televizijoms pakako proto pasakyti „ne".

Taigi, tokių Henytės nuotraukų su skirtingais viešo gyvenimo personažais yra didelė gausybė. Tas kitas veikėjas iš kriminalinės kronikos, rodos, „Micha", su kuriuo meiliai sveikinasi Valinskai, irgi sukelia bangą prisiminimų iš naujausios politinės istorijos.

STT dūla byla, kurioje aprašyta kaip Trakų buvęs meras Vytautas Petkevičius rajoną valdė kartu su vietiniu banditu. Skirtingai nei Valinskas su „Micha", sakoma, kad Petkevičius valdžia dalijosi realiai, tačiau jam tokiam begėdžiui niekas antrankių nerakino, o Nacionalinė mokėjimų agentūra netgi davė daugiau nei milijoną, kad jis turėtų viešbutį ant ežero kranto.

V.Petkevičius vis dar sukasi tarp kovotojų prieš saugomas teritorijas ir turi palaikymą Seimo konservatorių frakcijoje (Rutkelytė su Šimėnu kalba jo žodžiais). O štai Valinskui „Lietuvos rytas" konstatuoja mirtį. Generolui Boreikai, kuris rengia apsitarimus, su mano supratimu, kriminaliniu Kėvišu, neskelbia. Petkevičiui neskelbia. Nelaidojo ir Artūro Paulausko, kuris prieš kelis metus panašiai plačiai šypsojosi netgi dviejų garsių banditų glėbyje.

Prie jų „kompra" nelimpa, o prie Valinsko limpa. Kaip ir Lolišvilės tualetinis popierius. Juo „gydėsi" kone visas Lietuvos politinis olimpas, o skiautė „gydomosios medžiagos" nusidriekė tik paskui vieną politinį pasturgalį.

Matant, kaip tiksliai rezonavo visi, nuo ko priklauso Valinsko nuvainikavimas, yra didelė tikimybė, kad Valinsko kriminalizavimas yra gerai apgalvotas veiksmas, kuriuo siekiama perimti Seimo narių balsais turtingą ‚prisikėlėlių" partiją.

Man įstrigo „Lietuvos žinių" versija, kad, esą, tai gali būti Žiemelių – tėvo ir sūnaus – operacija. Pasakojimai, kad partiją, jos kūrimosi etape kadrais parėmė būtent tas klanas, pagrindžia tą versiją. O vėlesnis atskilusių nuo Valinsko veikėjų šnekėjimas apie V.Žiemelį kaip apie naują „prisikėlėlių" lyderį, ją padaro labai įtikinamą.

Vien jau kergimas su „Daktarais" yra simptomiškas: nurodo į tuos laikus, kai V.Žiemelis, būdamas G.Vagnoriaus vyriausybės vidaus reikalų ministras, kaupė žinias apie kriminalinį pasaulį. O gal ant tų pačių rogučių nuo politinio Fudzijamos į politiką ketinamą parsivežti ir G.Vagnorių? Juk tai – pats mylimiausias „visų jūsų minčių" redaktoriaus žmonos premjeras.

Manau, kad netrukus sužinosime, nes A.Valinskas, kai neturi tiesioginio eterio, elgiasi, atsiprašau, kaip Paksas. Jis nemoka veikti per kitų kontroliuojamą žiniasklaidą, todėl išbarstys paskutinius pasitikėjimo trupinius. Tada mes turėtume pamatyti geidžiamą operacijos „prisikėlėliai" finalą. Nieko nereikės ieškoti po kilimu. Patys išlįs.

O A.Valinskui jau ne kaip Seimo pirmininkui, bet kaip žmogui, šis skandalas yra didelė pamoka. „Planktonas", arba, kaip sakė vienas mūsų bendras pažįstamas, „žmonės, kuriems nebūdinga aukštoji smegenų veikla", yra gera kompanija dalintis pergalėmis. Tačiau politikai jie netinka. Stresai „planktoną" naikina, o tada aiškėja tikroji komanda. Ir ji yra tokia, kur veši puvėsis.

2 komentarai:

Moshe Dayan rašė...

a tai vis nerimsti? stebiu kaip tu stengies pakenkti kubiliui ir ardyti dabartine vyriausybe, bet zinok muru stosim, neleisim tau tavo planu padaryt

Anonymous rašė...

Labas pasauli! Esu čia, kad paliudyčiau savo kuklią patirtį su Egwali Dr. gydant įvairius negalavimus. Aš suteikiau jai galimybę, štai šiandien esu paliudyti, kaip šis žavus ir patikimas žolininkas užbūrė ir aš radau ramybę. Mano buvęs vyras sakė, kad jis man pasakė, jog jis turėjo eiti savo keliu be apčiuopiamos priežasties, tik sužinojęs, kad miega su senu draugu iš koledžo, tai man sukėlė daug skausmo ir tada jis pateikė skyrybų prašymą. Jis dingo maždaug metus, aš jo labai pasiilgau ir bet kokiu būdu padarysiu viską, kad tik atkurčiau savo meilę, štai kaip turėjau susisiekti su juo su patikimu žmogumi ir bumu, visa kita buvo visiškai miela, ir taip aš jį atgavau į rankas, dabar mes gyvename laimingi, kaip sakė daktaras Egwali. Aš naudojuosi šiuo forumu norėdamas pasidalinti savo nuostabia istorija, o jūsų taip pat nėra išimtis, pabandykite ir lažinuosi, kad jums bus labai malonu, kad tai padarėte. Su juo galite bendrauti per bet kurią iš šių platformų. El. Paštas: Dregwalispellbinder@gmail.com / Whatsapp: +2348122948392