2010-06-09

Gėda bailiam Klaipėdos rajono teismui

N.P.: Man ir mano darbuotojams, taip pat ir principingoms statybų inspektorėms (taip taip, suprantu, kad sunku patikėti, bet net ir visiškai „akloje" ir „kurčioje" Klaipėdos apskrities statybų inspekcijoje tokių principingų viena kita darbuotoj pasitaiko) beveik kiekvieną kartą vykdant pareigas, ypač drausminant savavalius statytojus ir kitus pažeidėjus, yra grasinama. Paskutinis pavyzdys  – šiandien Palangoje.

Grasinimų kultūra Lietuvoje klesti. Vaikų terorizavimas mokykloje – didžiausias ES. Ir visa tai turi labai aiškią priežastį – teisėsaugos pareigūnai neatlieka savo pareigų: policija nenagrinėja piliečių pareiškimų dėl smurto, juos dangsto prokuratūros darbuotojai. O čia dar ir teismas rodo gėdingą bailumo pavyzdį:

Ko vertas teismas, jei neįžvelgė akivaizdaus terorizmo nieko dėto žmogaus atžvilgiu - ir dar prie jo mažamečių vaikų. Jei teismas bijo įžūlaus terorizuotojo, tai kaip turi jaustis paprasti piliečiai? Juk jie neturi galimybės kiekvieną kartą kreiptis Aukščiausią teismą: "pirmosios instancijos - Klaipėdos rajono apylinkės teismas pernai birželį A. Pukelį nuteisė 7,8 tūkst. litų bauda už grasinimus policijos pareigūnams, o kaltės dėl  viešosios tvarkos pažeidimo neįžvelgė."

Aš to teisėjo(os) ar teisėjų vietoje atsistatydinčiau:

Aukščiausiasis Teismas Šviniui buvo negailestingas

VE.lt inf. 2010-06-08, 17:10

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (AT) sprendimu  Arūnas Pukelis, žinomas kaip Šviniaus pravarde pakrikštytas prieštaringos reputacijos Tauragės verslininkas, privalės sumokėti beveik 20 tūkst. litų baudą.

Teismų maratonas prasidėjo po to, kai 2008-ųjų birželį A. Pukelis grasino jį sustabdžiusiems policijos patruliams, o tą patį mėnesį nepilnamečių vaikų akivaizdoje išplūdo tuometinį Tauragės apskrities viršininko pavaduotoją Raimondą Matemaitį.

Šis pylos sulaukė už tai, kad savo automobiliu bandė aplenkti prabangų A. Pukelio visureigį "Mercedes-Benz".

Pirmosios instancijos - Klaipėdos rajono apylinkės teismas pernai birželį A. Pukelį nuteisė 7,8 tūkst. litų bauda už grasinimus policijos pareigūnams, o kaltės dėl  viešosios tvarkos pažeidimo neįžvelgė. 2009-ųjų pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas pasielgė atvirkščiai - skyrė 6240 litų baudą už viešosios tvarkos pažeidimą.

Nuo abiejų žemesnės instancijos teismų skiriasi galutinis ir neskundžiamas AT sprendimas - jis skelbia, jog Švinius kaltas dėl abiejų nusikaltimų, už kuriuos jam skiriama 19,5 tūkst. litų bauda.

Komentarų nėra: