2010-07-02

Klaipėdos iniciatyvos - savivaldybių politikai turės atsiskaityti už ‚vokelius‘

Klaipėdos iniciatyvos - savivaldybių politikai turės atsiskaityti už ‚vokelius'

Šaunuolis seimo narys Evaldas Jurkevičius, išrinktas nuo TS-LKD Baltijos (vienoje iš Klaipėdos miesto) rinkimų apygardoje - vykdo rinkimų programą.

Tokiu būdu iš dalies taiso beviltiškai pašlijusį Seimo autoritetą.

Ačiū Tau, Evaldai.

Savivaldybių politikai turės atsiskaityti už „vokelius"

DMN inf. 2010-07-01, 16:24

Seimo nariui Evaldui Jurkevičiui pasiūlius parlamentas priėmė Vietos savivaldos įstatymo pataisas, kurios užkirs kelią savivaldybių lėšų švaistymui, įteisins savivaldybių tarybų narių atskaitomybę už biudžeto dotacijas, skiriamas tarybų narių pareigoms vykdyti.

„Klaipėdos miesto savivaldybėje verda aistros dėl išmokų, skirtų tarybų narių pareigoms vykdyti. Teisme bandoma išieškoti iš miesto politikų lėšas, neteisėtai skirtas tarybų narių pareigoms vykdyti, nes jie nepateikė duomenų, kad dėl veiklos taryboje neteko pajamų savo darbovietėse", - prisiminė Evaldas Jurkevičius.

Pasak jo, įvairiausių nesusipratimų dėl pastarųjų išmokų kyla ir kitose savivaldybėse, nes šie pinigai mokami lyg atlygis pagal darbo santykius, o ne kaip kompensacijos už patirtas išlaidas, vykdant tarybos narių pareigas.

"Kiekvienas Seimo narys turi atsiskaityti už parlamentinei veiklai gaunamas lėšas, todėl ir savivaldybių politikai privalo viešai pateikti, kam skiria gaunamas iš biudžeto lėšas. Ar tikrai tiek, kiek moka savivaldybės, reikia telefoniniams pokalbiams, kelionės bei kanceliarinėms išlaidoms", - įsitikinęs parlamentaras.

Seimas pakeitė Vietos savivaldos įstatymo 26 straipsnio 2 dalį, kurios formuluotė nuo šiol tokia:"Tarybos nariui su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms, kiek jų nesuteikia ar neapmoka tiesiogiai savivaldybės administracija, apmokėti kas mėnesį gali būti skiriama išmoka atsiskaitytinai. Šios išmokos dydis ir atsiskaitymo tvarka nustatoma reglamente."

Anot Evaldo Jurkevičiaus, savivaldybių tarybos turės iki spalio 1 dienos numatyti savo veiklos reglamentuose tvarką, kaip politikai atsiskaitys už biudžeto dotacijas, skiriamas tarybų narių pareigoms vykdyti. Kokias išlaidas bus galima jiems kompensuoti.

„Seimo patvirtinta Vietos savivaldos įstatymo pataisa nebeleis vietos politikams gautas lėšas naudoti ne pagal paskirtį", - sako Evaldas Jurkevičius.

Kitos publikacijos šia tema:

Tarybos nariams teks atsiskaityti, kur leido pinigusa

Denisas NIKITENKA ve.lt 2010-07-02,


1 komentaras:

Paulius Martinkenas rašė...

E.Jurkevičius portalui Balsas.lt patvirtino, jog žodžiu informavo savo frakciją apie siekį stabdyti narystę joje. „Žodžiu informavau kolegas, jog noriu sustabdyti narystę konservatorių frakcijoje. Kitą savaitę galbūt apie tai pranešiu ir raštu. Tačiau turiu suderinti savo veiksmus su Klaipėdos miesto mūsų partijos skyriumi, todėl dar nesu visiškai tikras, ar trauksiuosi iš frakcijos" – sakė E.Jurkevičius.