2012-10-27

Ačiū visuomeniškai aktyviems žmonėms už gerus žodžius

S.Šileris, N.Oželytė, A.Kulakauskas, V.Gailius, P.Urbšys, V.Rubavičius, A.Patackas, L.Pociūnienė, K.Stoškus, B.Genzelis:


Kapitonas Sigitas Šileris:
Naglis Puteikis man imponuoja nuoširdumu ir gebėjimu iki galo, idealistiškai kovoti už savo idėjas.
Idealistų dabar vienetai, ypač politikoje.
O tokie žmonės be galo reikalingi.
Ne visada su juo sutinku 100 procentų, bet be galo vertinu bruožą, išskiriantį jį iš kitų: Naglis politikoje neieško jokios naudos sau.
Viešąjį interesą kartais jis gina net drastiškai, bet tokiu būdu – kai jokie įprastiniai metodai nebeveikia – jis pasiekia norimą rezultatą.
Jo reikalavimai atrodo paprasti – kad būtų laikomasi įstatymų. Jeigu to turėtų siekti visi politikai, gyventume jau kitokioje Lietuvoje.

Nijolė Oželytė, signatarė:
Manau, kad tie kandidatai, kuriuos remia Lietuvos Sąrašas, kalba konkrečiai, kalba tiesiai.
Žiūrėkite į jų šviesius veidus, į jų šviesias akis... Ir tie, kas nelabai susigaudote politikoje, patikėkite manim: teisingas žmogus visada gražus žmogus, į tiesiog jį miela ir gera žiūrėti...
Todėl būkime kartu, nebijokime, padarykime viską, kad Lietuvos Sąrašo komanda Seime būtų didesnė.

Antanas Kulakauskas, istorikas, politologas:
 Naglis Puteikis yra buvęs ir mano studentas. Seniai tai buvo, bet galiu pasakyti tai, kuo jūs Klaipėdoj ir patys įsitikinote: kad jis ir tada, perestroikai prasidėjus, Sąjūdį įkūrus, visą laiką buvo aktyvus: ir fakultete, ir kitur niekam nedavė užmigti – teisybės ieškojo visą laiką.
 Tada ne be jo gimė pirmieji paminklosaugos klubai, iš jų toliau formavosi ir Sąjūdis: vėliau įsitraukę dėstytojai tapo vadais, o jis liko apačioje, galiam sakyti, juodadarbis...
Tokie žmonės, jau patikrinti gyvenimo, žinoma, Seime labai reikalingi – jie neleidžia pačiam Seimui virsti biurokratijos priedėliu, rūgstančia demokratijos bala, kuri, kaip sakant, smirda.
 Bent kelių iniciatyvių žmonių grupė, nepaklūstanti neteisingiems, nekonstituciniams antiįstatyminiams sprendimams, kad ir kuo jie pridengiami, yra labai svarbus dalykas – kitaip sakant, demokratija kartais prasideda nuo konkretaus balsavimo, nuo konkrečių žmonių...
O kad ji klestėtų neginama, negaunant guzų už tą gynimą – taip niekada nebus...

Vitalijus Gailius, teisėsaugininkas, generolas, buvęs FNTT vadovas:
Pažinti Naglį Puteikį man teko kritišku momentu. Kai vadovaudamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai likau vienas ginti teisingumo Lietuvoje, kai mano atžvilgiu buvo atliekama nusikalstama operacija ir valstybę supratau esant ištiktą teisingumo bankroto, mano pusėn ryžtingai stojo Seimo Antikorupcijos komisija, vienintelė suteikusi man tvirtą paramą ir viltį apginti teisėsaugą Lietuvoje.
 Vienas principingiausių narių šioje Komisijoje buvo Naglis Puteikis, negalėjęs taikstytis su valstybėje vykstančiais neteisėtais procesais, nebijojęs suklysti ar būti nepatogus.

Povilas Urbšys, teisėsaugininkas, buvęs STT darbuotojas:
Naglį Puteikį pažįstu jau 22 metus.
 Ir galiu užtikrintai pasakyti, kad jisai visada stengėsi atstovauti žmonių interesams, arba, kaip dabar priimta kalbėti, viešajam interesui. Jeigu žmonės nori pasirinkti žmogų, kuris atstovautų jiems, būtent Naglis Puteikis toks ir yra.
 Čia pasirinkimas aiškus: ar rinktis žmogų, kuris nori jiems atstovauti ir jau įrodė, kad gali atstovauti jiems, ar rinktis žmogų, apie kurį susidaro įspūdis, kad jis ne tik kad jiems neatstovauja, bet kad ir nebegali atstovauti žmonėms.

Vytautas Rubavičius, politologas, kultūros tyrinėtojas:
 Naglis Puteikis – tvirto vertybinio stuburo politikas. Visada gynė ir klaipėdiečių, ir Lietuvos žmonių interesus. Bebaimis ir sumanus kovotojas su visokiomis korupcijos apraiškomis, kad ir kaip išmoningai jos gąsdintų bei gundytų.

Algirdas Patackas, signataras:
 Naglis – Karys.
Ir tuo viskas pasakyta.

Liudvika Pociūnienė, kultūrologė:
 Ne taip jau daug turime kandidatų, pasiruošusių nukentėti dėl teisybės, tokių, kurie bauginami neišsigąstų ir savo naudą pamirštų. Todėl Nagliui Puteikiui linkiu nuoseklumo pasirinktame kelyje ir sėkmės.

Krescencijus Stoškus, filosofas:
 Kietas, kaip reta, Naglio Puteikio principingumas, atsakingumas, pilietinis ryžtingumas, net karingumas gerai žinomi Lietuvos žmonėms: atlikdamas savo pareigas paminklų apsaugos tarnyboje, o vėliau – ir Seime, jis niekada nevengė susikirtimų net su artimiausiais savo bendradarbiais. Jo sprendimams galioja senoji graikų išminčių taisyklė: „Platonas draugas, bet tiesa – svarbiau".

Bronius Genzelis, filosofas, signataras:
 Aš be išlygų remiu Naglį Puteikį, kurį pažįstu iš seniausių laikų.
Tai atsidavęs paminklosaugininkas, puikus Lietuvos istorijos žinovas ir karštas savos valstybės patriotas. Piliečiai, atidavę už jį savo balsus, turės Seime tikrą savo atstovą.
Su gilia pagarba, Bronius Genzelis  

Komentarų nėra: