2013-05-01

Įdomesni TS-LKD tarybos posėdžio momentai dėl vertybinių pasirinkimo:

Buvo įdomu stebėti, kaip nugalėtojai elgiasi su nugalėtuoju: kai Landsbergis atėjo į tarybos posėdžio pradžią, visa pirma eilė buvo užimta, bet nė vienas neatsistojo ir nepasiūlė jam atsisėsti. Tad profesorius atsisėdo trečioje eilėje. Taip anksčiau nebūdavo.

 

Įdomu, ką turėjo omenyje A.Kubilius, kai pasakė šią frazę:

"Nenoriu matyti partijos dalijimosi į dvi frakcijas, kas kartais mane neramina.

Nenoriu, kad partija dalintųsi į veikiančią ir kritikuojančią ir suirzusią dalis", – pridūrė TS- LKD vadovas."

 

Svarstant TS-LKD vertybinės tapatybės deklaraciją paaiškėjo, kad jame nėra nė vieno žodžio apie ... teisingumą, tiesą, teisėsaugą, žmogaus teises. O po to kai kas stebisi, kad TS-LKD pralaimi rinkimus.

 

Kubiliaus libertarioji komanda, vadovaujama Adomėno, toliau sėkmingai ima visas TS-LKD aukštumas vieną po kitos:

balsuojant dėl partijos pirmininko kadencijos pailginimo nuo 2 iki 4 metų didele persvara laimi libertarai prieš krikdemų ir Landsbergio siūlymą palikt dabartinius dvejus metus. Turint omeny, kad ši 4 m.kadencija įsigalios nuo 2016 metų, vadinasi A.Kubilius bus TS-LKD pirmininku mažiausiai nuo dabar iki 2020 metų.

 

TS-LKD taryba turėjo pasiūlyti 6 kandidatus į Priežiūros komitetą. Slapto balsavimo metu balsai atiteko beveik vien tik Kubiliaus komandai, Adomėno jaunimas nebegali nuslėpti džiaugsmo ir atvirai dėl to triumfuoja:

1.Benkunskas 62

2.Šedbaras 54

3.Anušauskas 53

4.Andriuskevičius 48

5.Jankauskas 41

6.Juozapaitis 38

7.Luomanas 38

8.Kupčinskas 37

9.Bilotaitė 33

10.Kuzminskas 28

11.Skaistys 26

12.Bacevičius 26

13.Volungevičius 22

14.Tamošauskas 20

15.Rimošaitis 12.

 

Dvikovoje su Landsbergiu dramatiškai krenta Adomėnas, neatlaikęs priekaištų dėl "gaidžių" ir "subinės":

Kubilius pristatė kandidatus į šešėlinius ministrus. Landsbergis pasakė, kad nepritaria vadinti juos ministerijomis ir ministrais, bei kategoriškai nepritaria Adomėno kandidatūrai, nes tokiu atveju geriau tiktų Algis Ramanauskas-Greitai, nebent būtų steigiama Bjaurios propagandos ministerija, tada ten Adomėnas tiktų. Nes prisidėjo prie klipo, kuriame mažametė keikiasi, kalba apie "gaidžius ir subines". Todėl Landsbergis pasiūlė tvirtinti be Adomėno, arba po vieną.

Kubilius į tai labai piktai atsakė, kad kategoriškai su tuo nesutinka ir arba visus iškart, Juknevičienė dar pikčiau priekaištauja Landsbergiui. Kubilius kategoriškas -arba su Adomėnu visus, arba nieko.

Balsavimas dramatiškas: 23 už, 16 prieš, 8 susilaiko, taigi vienu balsu šešėlinė vyriausybė nepatvirtinta.

Adomėnas nusprendžia aukotis - ragina kolegas balsuoti už šešėlinę vyriausybę be jo, nes žinia, kad apskritai nepatvirtinta šešėlinė vyriausybė, bus labai žalinga partijai. Taryba sutinka ir patvirtina be Adomėno.

Komentarų nėra: