2014-02-22

N. Puteikis: valstybė yra užvaldyta grupės draugų

N. Puteikis: valstybė yra užvaldyta grupės draugų

Mantas Stankevičius, 2014.02.21 11:44

"Kiti yra nomenklatūros atstovai", - kirto į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) atvykęs Seimo narys Naglis Puteikis, kuris oficialiai tapo pretendentu į kandidatus prezidento rinkimuose. "Jie atėmė iš žmonių valstybę, - tęsė pretendentas. - Konstitucija ir įstatymai nebeveikia. Veikia tik išaiškinimai. Klaipėdoje prieš kelerius metus norėjome atlikti apklausą, ar galima deginti nerušiuotas šiukšles miesto centre. Surinkome miesto tarybos narių parašus, tačiau vietiniai valdininkai pasakė "Mums nepatinka jūsų klausimų formuluotės. Jos yra pernelyg drastiškos ir žeidžia šiukšles deginti norinčius verslininkus".

Pasak politiko, tokį procesą dabar matome visose srityse. "Visur yra įstatymai, leidžiantys piliečiams naudotis demokratinėm teisėmis, tačiau, kai gyventojai politikams pateikia savo norus, tuoj gauna atsakymą, kad nepatinka klausimai, todėl įsttymai nebus keičiami, - kalbėjo N. Puteikis. Valstybė yra užvaldyta grupės draugų".

Jis pabrėžė, kad per du dešimtmečius Lietuvoje smarkiai išnaugo turtinė nelygybė. "Turime didžiausią atotrūkį Europos sąjungoje, žmonės rinkti tiesiogiai atstovus gali mažiausiai, tokiu būdu gyventojai neturi galimybės įtakoti savo atstovų. Senoji nomenklatūra susiliejo su naująja, po kovo 11-osios gimusia, nomenklatūra. Manau, kad valstybę reikia sugražinti gyventojams", - kalbėjo seimūnas.

Paklaustas, kuo yra geresnis už kitus pretendentus, N. Puteikis pabrėžė nesutinkantis su dabartinių įstatymų naudojimu. "Aš noriu sugražinti valstybę piliečiams. Visą savo gyvenimą tariausi su aplinkiniais. Dabartiniai politikai nepriima delegacijų ir su nieko nesitaria", - kalbėjo politikas.

Visą straipsnį galite rasti http://www.balsas.lt/naujiena/777219/n-puteikis-valstybe-yra-uzvaldyta-grupes-draugu?  

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

N.Puteikis: valstybė yra užvaldyta grupės draugų - LR Konstitucija ir įstatymai nebeveikia. Veikia tik išaiškinimai: http://tiny.lt/guhdpp

Anonimiškas rašė...

Tariamai nepriklausomi kandidatai, kokiuo save pateikia Naglis Puteikis, nenori pripazinti, kad valstybes galva neturi dirbti priesiskaim nusiteikusios valstybes naudai. Pakolkas visi jo darbai - tai pigus populistiniai rasinejimai apie tai, kas negerai (arba bandymas atstovauti grupei violetiniu draugu), nesugebant pasiulyti nei vieno pozityvaus sprendimo. O parekavimas, kad neveikia Konstitucija ir istatymai - eilinis to liudyjimas, puciant i viena duda su Varkala, kad Venckiene del istatymu negalinti balotiruotis. Nera tai draudziancio istatymo, tereikia tik atvykti paciai ir iteikti dokumentus - o jeigu prisidirbus tiek, kad bijo, tai niekas kitas nekaltas...