2014-10-13

Dėl kandidatavimo į merus

Papildomai prie to, ką sakiau - siunčiu ir el.paštu: mano planai lieka nepasikeitę - burti žmones, siekiančius vakarietiškos demokratijos sugrąžinimo į Lietuvą. Dabar Lietuvoje yra rytietiška stiliaus pseudodemokratija- pseudoelito užgrobta ir ne visuomenės, o mažos grupelės per iš biudžeto išlaikomas didžiąsias partijas reguliuojama.
Vienas iš būdų, kuriais galima pasiekti tokių tikslų - demokratiškai nusiteikusių visuomenės atstovų, nebiudžetinių partijų ir nevyriausybinių organizacijų koalicijų kandidatavimas daugumoje savivaldybių su bendra programa: spaudžiant Seimą sugrąžinti prieš du dešimtmečius panaikintus seniūnijų (apylinkių) tarybų rinkimus, įvesti tiesioginius seniūnų rinkimus, grąžinti prieš 20 metų panaikintus tarėjus į apylinkių teismus, arba parinkti bet kurią kitą visose Vakarų Europos valstybėse taikomą visuomenės dalyvavimo apylinkių teismuose būdą, mažinti vis didėjančią turtinę nelygybę atleidžiant arba panaikinant mokesčius nepasiturintiems, kas buvo Lietuvoje prieš 20 metų ir ką panaikino didžiųjų partijų nomenklatūra.
Šiems tikslams pasiekti taip pat naudoti savivaldybių tarybų teisę skelbti vietos "referendumus"-visuotines apklausas.
Dėl tokių idėjų platesnio pristatymo norėčiau kandidatuoti į merus Klaipėdoje, arba Vilniuje  kaip nepriklausomas, arba kaip nebiudžetinių partijų bei NVO jungtinis kandidatas. Apsispręsiu per mėnesį - dar yra laiko iki registravimo pabaigos - iki gruodžio 6 d.

Komentarų nėra: