2014-12-30

Čia trumpai aprašoma mokesčių reforma, kurią iškart pasmerkė A.Butkevičius- gal verta organizuoti susitikimą su jais?:

Čia trumpai aprašoma mokesčių reforma, kurią iškart pasmerkė A.Butkevičius- gal verta organizuoti susitikimą su jais?:
"Socialinis modelis, pagal kurį būtų reformuota socialinės apsaugos sistema ir įvesta naujų mokesčių, į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę turėtų būti įtrauktas jau pavasario sesijoje, trečiadienį pranešė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Laisvūnas Bartkevičius. Reformoje numatyta gausybė pakeitimų, tarp jų – ir mokesčių didinimas bei naujų įvedimas.
Kur gauti pinigų? Iš didesnių ir naujų mokesčių Tam, kad būtų galima finansuoti pensijas iš valstybės biudžeto, biudžete reikėtų papildomai surasti apie 1,3 mlrd. eurų. Pradžioje siūloma įmoką „Sodrai" nukreipti į valstybės biudžetą, pavadinant jį socialiniu mokesčiu. Palaipsniui jis būtų mažinamas – pereinamasis laikotarpis būtų 4–5 metai, kai kasmet mokestis būtų mažinamas 2,5– 3,2 proc. Kiti pinigai atkeliautų iš nekilnojamojo turto mokesčio, ketinama apmokestinti dalį dienpinigių, automobilius ir motociklus, padidinti pelno mokestį iki 20 proc., 15 proc. apmokestinti kapitalo prieaugį, atsisakyti lengvatų ūkininkams, įvesti progresinį GPM.
http://www.15min.lt/m/id/verslas/finansai/socialines-apsaugos-reforma-viliamasi-svarstyti-jau-seimo-pavasario-sesijoje-662-473553

Komentarų nėra: