2014-12-04

Pavyko 260 Lt "ant popieriaus" padidinti kultūros ir meno darbuotojams algas nuo 2015 m. liepos mėn.

Pavyko 260 Lt "ant popieriaus" padidinti kultūros ir meno darbuotojams algas nuo 2015 m. liepos mėn.

Buvau pateikęs pasiūlymą kitų metų biudžeto projekte sumažinti valdymo išlaidas 10 procentų ir sutaupytus 82 mln. Lt skirti kultūros, socialiniams ir švietimo darbuotojams. Vyriausybė šiam pasiūlymui nepritarė.

Biudžeto projekto priėmimo metu gavau pasiūlymą sujungti šį pasiūlymą su grupe Seimo narių, kurie siūlė mažesne suma, t.y. 17 mln. litų padidinti algas mažesnei grupei - kultūros ir meno darbuotojams.

Matydamas, kad absoliuti dauguma Seimo narių pasiūlymų, kuriems nepritaria Vyriausybė, atmetami (tokiu atveju reikia ne salėje esančios daugumos, o daugiau kaip pusės Seimo, t.y. 71), sutikau su tokiu kompromisu ir pavyko surinkti net 82 balsus "už" - nuo kitų metų liepos 1 d. kultūros ir meno darbuotojams algos didės 260 Lt "ant popieriaus":

http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-19460

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Rasydamas pirmuoju asmeniu Puteikis sudaro ispudi, jog jis vienas toki pasiulyma kele. Atsiverciau nuoroda, ir radau: " Formuluotė: dėl Seimo narių A. Pitrėnienės, E. Žakario, A. Zeltinio ir kt. pasiūlymo dėl kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio"... Idomu, ar sikart tikrai prisidejo prie rengimo, ar vel tiesiog pasirase?