2015-02-26

Atsakymas vilniečiui: Panaikinus statybų "otkatus" bus sutaupyta tiek, kad užtektų visiems keliams, šaligatviams, saugioms perėjoms.

V.S.klausia: Labai aktuali man tema yra Keliu sutvarkymas Vilniuje.
Ar Jus kazka planuotume keist, kad pagerint bent is dallies Keliu dangos bukle Vilniuje?
Pats esu is Naujos Vilnios, musu rajonas labia uzleistas, nei seniunas nei miesto savivald. Nenori padet.
As kreipiausi del Rytu g. sutvarkymo – priklauso Vilniuj, bet Vilnius atsisako tvarkyt musu kelia, nei asfalto dangos nera, nei danga sutvarkyta, nei su masina nei pesciom praeit.
Kelias yra pusiau tranzitinis, ir kai kreipiausi pas mera – gavau aisku atsakyma, kad to kelio tvarkyt – Vilniuj nereikia.
Gal turit ta tema kazkokiu tai pamastymu?
Best Regards, V.S.

N.Puteikis: planuoju nutraukti statybų sąmatų tyčinį padidinimą, politikams siekiant po to gauti "otkatą" iš statybų kompanijų savininkų (pvz. aplinkkeliuose vietoj betoninių bordiūrų įrengiami daug kartų brangesni granitiniai) ir atsisakyti niekam nereikalingų viadukų, tunelių, kurie daromi tik "otkatų" padidinimui, nes nereikalingi vilniečiams, pvz. iš Geležinio Vilko gatvės į Goštauto gatvę (tai naudinga tik verslo trikampyje įsikūrusiems pastatų keliems savininkams - 33 mln.Lt) ir tunelis nuo Lazdynų ligoninės link pilaitės - ten būtų užtekę dviejų juostų tilto - ten t.p. kelios dešimtys mln.Lt.
Tik iš šių pavyzdžių sutaupytume tiek, kad užtektų visiems keliams, šaligtaviams, saugioms perėjoms visame mieste.
 


Komentarų nėra: