2017-02-07

Smerkiu prabangius politikų džipus. R.Karbauskis mane parėmė 2-e Seimo rinkimų ture ne pinigais, o keliais sakiniais.

Gerb.Andriau Tapinai, Jūsų TV laidoje Jūsų kalbinamieji klydo pasakodami, neva R.Karbauskis mane rėmė pinigais, nes 2-e Seimo rinkimų ture buvau paremtas KELIAIS SAKINIAIS, O NE PINIGAIS: jokių pinigų iš R.Karbauskio niekada neėmiau, jis nesiūlė, neprašiau, nesiruošiu prašyti.

Šiuose Seimo rinkimuose neturėjau su R.Karbauskiu jokio kontakto iki 2 turo. Spėju, kad jis manęs nekalbino todėl, kad per savivaldos rinkimus D.Kuolys atmetė R.Karbauskio pasiūlymą eiti koaliciniais sąrašais kartu LVŽS ir Liet.sąrašui didmiesčiuose ir galvojo, kd tas atmetimas vyko mano iniciatyva. Visus Seimo rinkiminius leidinius Lietuvos centro partija ir aš leidome iš savų ir skolintų iš banko asmeniškai. 2-e ture tarp manęs ir E.Gentvilo sūnaus Simono Gentvilo buvo labai mažas skirtumas - tik 200 balsų, todėl paskambinau R.Karbauskiui ir paprašiau paremti keliais sakiniais. Jis sutiko su sąlyga, kad paremčiau analogiškai LVŽS partijos kandidatus. Sutikau.
R.Karbauskio tuos kelis parėmimo sakinius atspausdinome skrajutėse ir 2 turo rinkim.laikraštyje, kuriuos taip pat leidome už savo pinigus ir skolintus asmeniškai iš banko. Nei anksčiau, nei dabar neturiu jokių finansinių sąsajų su R.Karbauskiu. Manau, kad jei jis nebūtų manęs parėmęs, būčiau pralaimėjęs 2 ture. Todėl priėmiau jo kvietimą iškart po antro turo ateiti į jų frakciją, tuo labiau, kad jų programoje buvo daug kas, kas sutapo su Centro partijos programa. Po rinkimų liko skola spaustuvei 6000 eurų, kuriuos pamažu atiduodu solidariai kartu su LCP. Savo poziciją dėl G. Kildišienės džipo išsakiau viešai- pasmerkiau.

Dar vienas papildymas - pozicija dėl Kildišienės džipo:
Aš tik patikslinu A.Maldeikienę - nepasakojau, kad R.Karbauskis parėmė pinigais. Ji mane ne taip suprato - aš jai pasakojau, kad jis mane antrame ture parėmė keliais sakiniais (o ne pinigais). Be abejo, kad jei ne tie sakiniai, būtų antrame ture greičiausiai laimėjęs S.Gentvilas. Be abejo, kad šiuo atveju R.Karbauskio keli remiantys sakiniai yra didesnė parama, nei kad jis būtų apmokėjęs mano rinkiminį laikrašti, bet nesijaučiu nei jam, nei Agrokoncernui, nei valstiečių partijai kaip nors skolingas ar įsipareigojęs vykdyti jų valią.
Savo buvimą su jais vienoje frakcijoje suprantu kaip Lietuvos centro partijos koaliciją su valstiečiais (esu vienas, tad neturiu frakcijos). Koalicijoje atsiradau taip pat ir dėl to, kad gerų darbų valstiečių programoje numatyta daugiau, nei pas kitas partijas, be to daug kas sutampa su Lietuvos centro partijos programa, ypač pažadai mažinti turtinę nelygybę.
Patinka, kad A.Maldeikienė chirurgiškai tiksliai ištiria šia džipo istorija, per kurią atskleidžia VISŲ PARTIJŲ pseudoelito ligas, susijusias su prabangos demonstravimu, nedeklaravimu privačių ir viešų interesų, MOKESČIŲ NEMOKĖJIMU, arba per mažu jų mokėjimu, arogancija, turto ir mokesčių nedeklaravimu ir pan. Iš tokių jos straipsnių ir pasisakymų bus - tikiu- daug sprendimų Seime, kuriuos palaikys įvairių partijų nariai ir kuriais šios votys bus operuojamos.
Smerkiu džipo reikalus - ir pateikiu Lietuvos centro partijos poziciją šiuo klausimu:
„Išleidę milijonus eurų savo reklamai, „valstiečiai“ buvo sukūrę iliuziją, kuria žmonės ir patikėjo. Padorumas, sąžiningumas, skaidrumas, profesionalumas – sakė jie per rinkimus. Kaip matome, iliuzija greitai subliuško pačiu skandalingiausiu būdu. Savo nesąžiningu elgesiu ponia G.Kildišienė pamynė apygardos žmonių pasitikėjimą, išdavė ir sukompromitavo rinkėjų pasirinkimą. Negaliu tylėti, kai susitepę politikai kvailina žmones“, – pranešdamas, kad dalyvaus Seimo rinkimuose porina K.Krivickas. Jo sprendimu išplatintame pranešime spaudai kritikuodamas „valstiečius“ pasidžiaugia ir N.Puteikis. „Tuo metu, kai kitos partijos parblokštos „žaliosios valstiečių bangos“ skęsta vidinėse intrigose ir kovose dėl partinės valdžios, patys „valstiečiai“ murkdosi savo sukeltų skandalų pursluose, mūsų Centro partija telkiasi darbui ir pergalei artėjančiuose priešlaikiniuose Seimo nario rinkimuose,“ – cituojamas jis. Tačiau N.Puteikis šio pareiškimo kritika „valstiečiams“ nelaiko. TAIP PAT SKAITYKITE: „Valstiečiai“ jau rado Gretos Kildišienės pamainą Anykščių–Panevėžio apygardoje 15min jis teigė negalvojantis ir apie galimybę pasitraukti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos. „Šiek tiek kritikos pasakiau, taip, bet niekur neinu. Mes manome, kad esame koalicijoje ir čia nėra svarbi detalė, dėl kurios koalicija turėtų iširti“, – dėstė Seimo narys N.Puteikis.
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/antras-bandymas-kristupas-krivickas-kandidatuos-anyksciu-panevezio-apygardoje-56-746426

Komentarų nėra: