2019-06-02

Ačiū smurtautojo aukos, jos artimųjų ir neapklaustų liudininkų gynėjams - H. Mackevičius neatlaikė Jūsų kritikos ir ištrynė patyčias, kuriomis gynė smurtautojo neizoliavimą.

Ačiū visiems aukos, jo artimųjų ir iki šiol neapklaustų liudininkų (savaitė jau praėjo, o apklaustas tik vienas iš 15-os!) gynėjams: Haroldas Mackevičius, neatlaikęs Jūsų visų kritikos, ištrynė tą savo įrašą savo feisbuke, kuriame tyčiojosi iš žiauriai primuštos mergaitės Jurbarko rajone gynimo ir gynėjų - vadino juos sterviatnikais ir šūdmusėmis, tokiu būdu gindamas prievartautoją-smurtautoją!
Senai sklinda kalbos, kad H. Mackevičius tokius dalykus daro ne už ačiū. Bet stulbina ne eilinės H. Mackevičiaus patyčios iš silpnesnių aukų. Stulbina tokių patyčių palaikytojų kiekis po to juo postu feisbuke - ar suaugę žmonės tikrai nesupranta, kad taip skatinamas tų siautėjančių paauglių nebaudžiamumo jausmas ir iš to kylanti tolesnė jų agresija? Juk po to, kai merginą bandęs prievartauti ir žiauriai iki reanimacijos ją sudaužęs sadistas buvo išleistas iš areštinės LEIDŽIANT JAM ARTINTIS PRIE AUKOS, JOS ARTIMŲJŲ IR IKI ŠIOL DAR NEAPKLAUSTŲ LIUDININKŲ, suaktyvėjo kiti smurtautojai: 29 paaugliai tą pačią dieną šturmavo Jurbarko sporto mokyklą, grasindami trenerei ir paauglei. Vietos valdžia surengė pasitarimą ir KARTU SU CENTRINE POLICIJA pranešė, kad nieko blogo, tik veidrodį išnešė ir truputį gėlių pabarstė. Ačiū Jurbarko policijai, kad ji neatsižvelgė į vietos politikų spaudimą ir ėmėsi iš esmės ir labai intensyviai tirti šį antpuolį - jau apklausti 9-i antpuolio liudininkai (mergaitės sumušimą tiria Tauragės policija). Įvertinkime vietos valdžios veiksmus bandant užglaistyti paauglių siautėjimą H. Mackevičiaus patyčių fone - ar tikrai nieko tokio? Štai paskaitykite kas  vyksta praėjus parai po mėginimo išprievartauti ir merginos brutalaus sudaužymo ir praėjus gal valandai po smurtautojo išleidimo iš areštinės:
„Pasak klubo trenerės Dianos Arlauskaitės, atėję paaugliai keikėsi, įžeidinėjo, baugino. Jie taip pat iš klubo išnešė ir numetė veidrodį, sujaukė tatamį.
„Buvo tikrai nejauku. Iš pradžių bandžiau juos raminti, tačiau supratau, kad nieko nebus. Kai kurie iš jų mūvėjo kovines pirštines, elgėsi labai agresyviai. Teko kviesti pareigūnus", – sakė D.Arlauskaitė.
Jurbarko laikraštis „Mūsų laikas" rašo, kad tokio atvejo dziudo trenerė D.Arlauskaitė nepamena nuo 1989 metų, kai pradėjo dirbti šiame mieste. Anot jos, paaugliai reikalavo, kad viena mergaitė išeitų su jais išsiaiškinti, „nes jie ją nori „sudubasinti".
Trenerė teigė, kad vienas berniukas spjovė į veidą jos sportininkei, kitas žadėjo mergaitę numesti nuo laiptų.
„Šiaip ne taip išstūmiau juos lauk. Mergaitė stovėjo už mano nugaros, o aš juos šiaip ne taip išvijau. Tuomet jie mane koneveikė baisiausiais žodžiais. Skynė prie mokyklos augančius vilkdalgius ir metė man į veidą. Aš juos gražiai bandžiau atkalbėti, bet jie mane tokiais žodžiais iškeikė. Netgi sako, „einam vienas ant vieno". Pagriebė šalia durų stovintį veidrodį, išnešė jį lauk, sakydami, jei jums reikia jo, pasiimkite. Išmetė lauk ant žolės prie durų esančius kilimus. Uždariau duris. Tuomet jas spardė. Išėjau vėl. Norėjau vieną paauglį įsivesti į vidų ir iškviesti tėvus. Tuomet jis čiupo šalia stovėjusį dviratį ir metė į mane... Ir ta gauja laukė tos mergaitės, kada ji išeis. Iškviečiau policiją. Tuomet gauja išsilakstė. Tam vadovavo viena mergaitė. Ji ir norėjo sumušti", – „Mūsų laikui" pasakojo D.Arlauskaitė.
https://www.15min.lt/m/id/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/veriasi-naujos-jurbarko-zaizdos-mergaite-kesinosi-sumusti-29-paaugliu-gauja-59-1153072

Komentarų nėra: