2019-08-30

Dėl delfi.lt portalo neteisėto dalyvavimo rinkimų kampanijoje naudojant kandidatės R. Bilkštytės rėmėjos A. Maldeikienės patyčias prieš konkurentę - LCP kandidatę R. Janutienę.

Dėl delfi.lt portalo neteisėto dalyvavimo rinkimų kampanijoje.

Ką tik Jūsų vadovaujamas portalas paskelbė interviu su A. Maldeikiene, kuri tekste mini dešimtis temų, bei klausimų, tačiau Jūs į pavadinimą iškėlėte tik vieną jos sakinį iš trumputės pastraipos ir tarsi atsitiktinai, bet kaip tyčia apie šiuo metu vykstančių naujų rinkimų į Seimą Lietuvos centro partijos kandidatę Žiemgalos rinkimų apygardoje. R. Janutienę.
Tame sakinyje, kaip jau A. Maldeikienei yra įprasta, A. Maldeikienė neanalizuoja R. Janutienės pažiūrų, rinkimų programos, nediskutuoja, o tiesiog išvadina ją  primityvia, buka ir durna (pastarąjį būdvardį pateikia kažkodėl rusų kalba): https://www.delfi.lt/multimedija/interviu/maldeikiene-gerai-kai-tokie-zmones-kaip-janutiene-parodo-kokie-jie-yra.d?id=82034945
"... ima ryškėti, kad dalis žmonių tiesiog neįstengia būti politiniais gyvūnais. Nes jie – primityvūs, buki, ir tas jų bukumas lenda per visus kampus. Manau, tai – gerai. Gerai, kai tokie žmonės, kaip Rūta Janutienė, parodo, kokie jie yra. Kaip rusai sako – „чтоб дурь вся видна была" (kad visas durnumas matytųsi)."
Nors pati A. Maldeikienė iš kitų politikų reikalauja analizės ir diskusijos, o patyčias smerkia, tačiau pati elgiasi būtent atvirkščiai. Bet tai gal logiška, nes prezidentinių rinkimų metu ji rėmė konservatorių (TS LKD) kandidatę neva nepriklausomą I. Šimonytę, patekusi į EP perėjo taip pat į konservatorių (EPP) frakciją, o aukščiau minėtų Seimo rinkimų Žiemgalos apygardoje metu remia taip pat konservatorių kandidatę Rūtą Bilkštytę, kuri kaip ir I. Šimonytė apsimetinėja neva nepriklausoma. R. Bilkštytė, kaip ir I. Šimonytė, debatuose pripažįsta, kas ją remia. Analizuojant aukotojų sąrašus, matosi, kad ji, kaip ir I. Šimonytė, pirmame ture pinigų iš konservatorių neima, bet akivaizdu, kad planuoja imti antrame ture jei į jį patektų. Keisčiausia, kad R. Bilkštytė lankstukus leidžia ir platina rinkimų sąskaitoje turėdama nulį eurų - turbūt už viską sumoka jos atstovaujamas stambus kapitalas arba/ir TS LKD. Štai tokią neskaidrią oligopolijų šalininkę kaip kandidatę remia neva oligopolijų priešininkė A. Maldeikienė: R. Bilkštytę jos lankstinukuose europarlamentarė reklamuoja kaip puikią mokesčių ekspertę. Tačiau tai absoliuti veidmainystė, nes A. Maldeikienė politinį kapitalą susikrovė skelbdama būtent Rūtos Janutienės politinę platformą - kad būtini progresinių mokesčiai nuo visų pajamų ir kad reikia mažinti pajamų ir turtinę nelygybę. Tuo tarpu A. Maldeikienės reklamuojama R. Bilkštytė daug metų nuosekliai atstovavo, gynė ir kaip mokesčių ekspertė diegė priešingas politines pažiūras - gynė tik stambaus kapitalo interesus, atstovavo principą, kad nereikia jokių progresinių mokesčių ir kad mažesni mokesčiai ir jų išimtys turtingesniems, bei mažos algos neturtingiems yra Lietuvos ekonomikos varomoji jėga.
Todėl Jūsų portalo antraštė, kartojanti konservatoriškas A. Maldeikienės patyčias yra Lietuvos politiką žalojanti praktika, nes A. Maldeikienė, kuri per visą savo kadenciją neinicijavusi  nė vienos įstatymo pataisos, mažinančios pajamų ir turtinę nelygybę, reklamuoja tokios nelygybės šalininkę ir įžeidinėja ir tyčiojasi iš R. Janutienės, kuri ir yra tikroji mokesčių "gyvulių ūkio" priešininkė.
Tokiu būdu Jūs ne tik padedate ir toliau  įsitvirtinti konservatoriškai veidmainystei, bet kartu ir pažeidžiate rinkimų įstatymus, nes nesate viešai paskelbę, kad remiate R. Bilkštytę.
Todėl prašau:
1. Išimti iš aukščiau minėto straipsnio pavadinimo R. Janutienės vardą ir pavardę,
2. Išimti iš A. Maldeikienės interviu pastraipą, kurioje rusiškai be argumentų tyčiojamasi iš R. Janutienės,
3. Paskelbti šį mano tekstą delfi.lt portale tokioje pačioje vietoje ir rubrikoje, kaip ir A. Maldeikienės straipsnis,
4. Paskelbti R. Janutienės ARGUMENTUOTĄ ir be įžeidinėjimų atsikirtimą į A. Maldeikienės patyčias tekstą delfi.lt portale tokioje pačioje vietoje ir rubrikoje, kaip ir A. Maldeikienės interviu.

Raginu delfi.lt portalą jungtis į judėjimą "Už kultūringą politiką, diskusijas su argumentais ir tekstus be patyčių!"

Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: