2019-11-21

Ne tik skandinavų bankai skriaudžia eilinius LT piliečius, bet ir LT valstybės valdomos įmonės - dalinuosi apiplėšinėjamo smulkaus IGNITIS akcininko laišku:

„Ignitis grupės" valdybos pirmininkui ir generaliniam direktoriui Dariui Maikštėnui
Kaip pagrindinei vienintelei "„Ignitis grupės" (tame tarpe ESO) valstybės akcininkei Finansų ministerijai
Ministro pirmininko patarėjui ekonomikos ir Strateginių pokyčių valdymo klausimais Lukui Savickui
Žiniai: 15min Redakcijai

Atviras laiškas
DĖL ATEITYJE PLANUOJAMŲ ATLIKTI VEIKSMŲ
2019-11-20, Vilnius

Stengiausi visada tikėti Lietuvos institucijomis ir jų vykdoma politika, bet paskutiniu metu vis dažniau tuo tenka nusivilti. Anksčiau valdžia visus bankus pardavė skandinavams, kurie pelnus žėrėsi ir žeriasi vien į savo kišenes, tad teko ieškotis kitų alternatyvių savo lėšų investavimo galimybių.
Kadangi jaučiuosi viduje Lietuvos patriotas, buvo pasirinkta Lietuvos įmonių vertybiniai popieriai. Kasmet susitaupius, buvo perkamos Lietuvos įmonių akcijos , tame tarpe ir "Energijos skirstymo operatoriaus "- ESO. Buvo jų įsigyta ir 2017-18m., kai buvo mokami dividendai, o ESO akcijos kaina siekė apie 0,9 EUR už vieną akciją.
Paskutinius metus ESO nemokant dividendų, suprantama, akcijų kaina smuko, tuo pasinaudojant Jūs ir priėmėte neva "teisingą sprendimą" smulkiųjų akcininkų atžvilgiu - kai akcijų kaina kritusi - supirkti visas įmonės akcijas.
Ar tai teisinga ir padoru smulkiųjų akcininkų atžvilgiu, kaip teigiate?
Kitas klausimas - kadangi ESO akcijos buvo perkamos nuo seno, kaip investicija, dabar privalomai superkant jas aš kaip ir daugelis smulkiųjų akcininkų patirs papildomus nuostolius dar ir dėl to , kad privalėsime valstybei privaloma tvarka susimokėti pelno mokestį už akcijų priverstinį pardavimą, nors jie savanoriškai šiuo metu nebūtų jų pardavę.
Ar tai taip pat sąmoningas smulkiųjų akcininkų privertimas papildyti valstybės biudžetą? Žinant kad kaip tik dabar tiek dabartinės valdžios pasižadėta pakelti pensijas , padidinti vaiko pinigus ir pan.. Kadangi savo pranešime-paaiškinime ("Ignitis grupės") teigiate, kad "Toliau palaikome dialogą su Investuotojų asociacija bei kitais smulkiaisiais akcininkais, kurie nėra jos nariais, siekiant užtikrinti sąžiningą dukterinių bendrovių akcijų išpirkimo kainą." prašau man kaip smulkiajam akcininkui , su kuriuo , kaip teigiate aukščiau savo 2019-11-19 pranešime-paaiškinime, palaikote dialogą su…. atsakyti į šiuos aukščiau pateiktus paryškintus klausimus.

Pagarbiai, Smulkusis ESO akcininkas Rolandas Vaitekėnas

Komentarų nėra: