2020-02-12

Pranešimas spaudai: A. Juozaičio ir N. Puteikio bendras pareiškimas

Laba diena,

 

Siunčiu pranešimą spaudai:

 

A. Juozaitis ir N. Puteikis skelbia: VEIKSIME KARTU

                     

                      Šiandien LR Seime spaudos konferencijoje Kartų solidarumo sąjungos- Santalka Lietuvai pirmininkas Arvydas Juozaitis ir Centro partijos „Gerovės Lietuva" pirmininkas Naglis Puteikis visuomenei ir žiniasklaidai paskelbė bendrą veikimo planą. Lyderiai susitarė koordinuoti ir derinti veiksmus iki rinkimų ir po rinkimų formuojant koaliciją LR Seime.

                      „Tautos skaldymas šiuo metu naudingas tik stambioms korporacijoms ir oligarchinėms struktūroms, o taip pat juos aptarnaujančiam politiniam „elitui". Lietuvos piliečius skirstant  į jaunus ir senus, į dirbančius ir darbdavius, į krikščionis ir kitatikius vykdomas ilgalaikis Lietuvos supriešinimas. Žmonės kiekvieną dieną patiria milžinišką socialinę atskirtį, kuri mažina valstybės saugumą ir gyvybingumą, piliečio tikėjimą rytdiena", - teigė Arvydas Juozaitis. 

                      „Lietuva užima antrą vietą nuo galo tarp 27-ių ES šalių, pagal gyventojų išlaidas būtiniausiems maisto produktams ir komunalinėms paslaugoms. Lietuvos gyventojas išleidžia maistui beveik du kartus daugiau, nei ES vidurkis. Tuo tarpu jis gauna 3 kartus mažesnį atlygį negu ES vidurkis. Tokia padėtis gali būti pavadinta valstybės naikinimo politika. Tad pirmučiausias uždavinys — išlaisvinti privačią iniciatyvą ir realiai padidinti gyventojų perkamąją galią", - kalbėjo Naglis Puteikis.

                      Kartų solidarumo sąjunga – SANTALKA LIETUVAI ir Centro partija „GEROVĖS LIETUVA" susitarė apriboti besaikę įstatymų leidybą, kuri šiandien aptarnauja tik oligarchinių struktūrų ir lobistinių grupių savanaudiškus tikslus, padalinant Seimą į dvejus rūmus, kaip tai yra Lenkijoje, ir sumažinant Seimo narių skaičių iki 101 ir įkuriant Senatą. Sutarta apriboti galimybę Seimo nariui dirbti daugiau nei dvi kadencijas iš eilės. Taip pat numatyti mechanizmą piliečiams atšaukti vienmandatėse rinkiminėse apygardose rinktus Seimo narius. Siekiant socialinės atskirties mažino, numatoma laipsniškai sumažinti PVM tarifą pirmojo būtinumo (maisto) prekėms ir paslaugoms iki minimumo ir spartinti bazinės pensijos dydžio augimą, kad per 4 metus būtų bent dalinai kompensuotas vykęs pensijų nuvertėjimas, jas per dešimtmečius neindeksuojant.

                      „Būtinybę jungtis ir veikti kartu mums diktuoja Lietuvos žmonės, pavargę nuo politinių rietenų ir nusivylę dabartinio politinio valdžios „elito" intrigomis", - teigia N. Puteikis.

                      Visas politines partijas  ir patriotiškai nusiteikusius žmones, kuriems svarbios ir priimtinos mūsų bendro veikimo nuostatos, kviečiame jungtis į DIDŽIĄJĄ SANTALKĄ GEROVĖS LIETUVAI !

 

 

Gražios dienos.

 

Pagarbiai,

 

Seimo nario Naglio Puteikio patarėja

Aurelija Aleškevičienė

Mob. tel. 861200338

El. p. aurelija.aleskeviciene@lrs.lt

 

Komentarų nėra: