2021-03-26

Pranešimas spaudai: Prezidentas sulaukė pasiūlymo nušalinti kadenciją baigusį Konstitucinio Teismo pirmininką

Laba diena, 


Siunčiu pranešimą spaudai:



Prezidentas sulaukė pasiūlymo nušalinti kadenciją baigusį Konstitucinio Teismo pirmininką

 

Vakar, 2021 03 25 d.  Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į LR Prezidentą Gitaną Nausėdą, siūlydamas kuo greičiau nušalinti nuo pareigų Konstitucinio Teismo (toliau – KT) pirmininką Dainių Žalimą, nes jau daugiau nei metai (!), kaip yra pasibaigusi jo kaip KT teisėjo kadencija.

Konstitucijos 103 straipsnio 1 dalyje  sakoma, kad „Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai", o 108 straipsnio 1 dalyje įtvirtinta: „Konstitucinio Teismo teisėjo įgaliojimai nutrūksta, kai pasibaigia įgaliojimų laikas".

Todėl P.Gražulio manymu D. Žalimas neteisėtai skelbiasi pareigūnu, einančiu Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas, nors jo 9 metų kadencija jau yra senai pasibaigusi.

Jokių kitų konstitucinių pagrindų pratęsti šio asmens kadenciją nėra.

Todėl Seimo narys prašo Prezidento jo kompetencijoje esančių priemonių tam, kad kuo greičiau būtų sustabdytas neteisėtas D. Žalimo pirmininkavimas Konstituciniam Teismui ir kad kitas, kadencijos dar nebaigęs Konstitucinio teismo teisėjas būtų paskirtas  laikinai einančiu Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas.

Tuo labiau, kad D.Žalimas atvirtai daug kartų dalyvavęs įvairiuose rinkimuose kaip  Tėvynės sąjungos  - Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas ir po to nuolat reiškęs paramą tai pačiai  partijai , tuo pademonstruodamas, kad jis yra šališkas. Todėl D. žalimas todėl  negali būti vienodai visiems teisingas, kas iš principo neleidžia jam būti jokio teismo teisėju.

 

Daugiau informacijos  tel. 869842163



Pagarbiai, 


Seimo narys

Petras Gražulis

Komentarų nėra: