2021-12-15

Pr.sp: P.Gražulis stoja ginti Kalėdų senelio, kurį iš susitikimo su vaikais išvarė Klaipėdos rajono savivaldybės pareigūnai

Pranešimas žiniasklaidai:

P.Gražulis stoja ginti „Šeimų sąjūdžio" Kalėdų senelio, kurį iš susitikimo su vaikais išvarė Klaipėdos rajono savivaldybės pareigūnai

„Į mane vakar kreipėsi pasipiktinę Gargždų ir Klaipėdos rajono gyventojai, informuodami, kad gruodžio 10 d. Gargžduose, centrinėje aikštėje, prie miesto eglutės, buvo įžūliai ir neteisėtai sutrukdytas Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuotas Kalėdinis turas vaikams. Apie šį renginį Klaipėdos rajono savivaldybės administracija buvo informuota iš anksto. Deja, ši šventė vaikams ir jų tėvams - iš viso apie 30-iai asmenų, kurie atėjo prie Savivaldybės aikštėje esančios Kalėdinės eglutės susitikti su Kalėdų seneliu, buvo sugadinta, nes ir vaikus ir jų tėvelius išvarė Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.  Vaikai buvo išgąsdinti, o tėveliai suglumę. Tai neturintis precedento atvejis Lietuvoje. Juk joks įstatymas niekam nedraudžia organizuoti Kalėdinių švenčių viešoje vietoje. Šitokius neregėto nužmogėjimo, abejingumo ir negebėjimo įvertinti situaciją savivaldybės pareigūnų veiksmus su pasibaisėjimu stebėjo vaikai, jų tėveliai, rajono bendruomenė, apie tai sužinojo ir visos Lietuvos gyventojai" – sako Seimo narys P.Gražulis.

Šiandien Seimo narys oficialiai, raštu kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės merą B.Markauską ir administracijos direktorių J.Ruškį prašydamas įvertinti situaciją ir imtis priemonių, kad tokie įžūlūs ir neteisėti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistų veiksmai, kuriuos jie panaudojo rajono gyventojų atžvilgiu, ateityje nepasikartotų. 

 

„Esu įsitikinęs, kad šie Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų veiksmai buvo atlikti su liberalo, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Justo Ruškio, žinia ir jam uoliai vykdant Europos Komisijos rekomendaciją nebešvęsti Šv. Kalėdų" – piktinosi P.Gražulis.

 

Komentarų nėra: