2022-03-16

Inf. žiniaskl.: P. Gražulis siūlo Seimui priimti rezoliuciją, raginančią NATO parduoti Ukrainai jos prašomus sovietinės gamybos naikintuvus ir kitais būdais apsaugoti jos oro erdvę

P. Gražulis siūlo Seimui priimti rezoliuciją, raginančią NATO parduoti Ukrainai jos prašomus sovietinės gamybos naikintuvus ir kitais būdais apsaugoti jos oro erdvę

Informacija žiniasklaidai

 

Seimo narys P. Gražulis siūlo Seimui priimti rezoliuciją, raginančią NATO parduoti Ukrainai jos prašomus sovietinės gamybos naikintuvus. To kasdien prašo Ukrainos Prezidentas V. Zelenskis.

Nėra kito būdo išvengti masinių civilių aukų Ukrainoje, kurias sukelia Rusijos vykdoma karinė agresiją, kaip tik sukuriant neskraidymo zoną Ukrainos oro erdvėje. Tam pirmiausia reikia išgirsti Ukrainos prezidento V. Zelenskio kasdienius prašymus parduoti Ukrainai buvusių Varšuvos bloko narių sovietinės gamybos naikintuvus, kurių yra apie 70. Ukrainiečiai kasdien žūsta gindami savo, Europos ir viso pasaulio laisvę, o mes delsiame suteikti jiems būtinų gynybai ginklų", - pabrėžė P. Gražulis.

Seimo rezoliucijos projektas parengtas vadovaujantis analogiška 2022 03 14 d. Estijos Parlamento priimta rezoliucija.

P. Gražulio parengtame projekte taip pat siūloma, kad Seimas paragintų nedelsiant įvesti visapusį prekybos embargą Rusijos Federacijai ir Baltarusijos Respublikai, kuris apribotų valstybių agresorių galimybes kariauti, uždaryti oro erdvę ir uostus Rusijos Federacijos orlaiviams ir laivams.

Seimo rezoliucijos projekte  raginama suteikti Ukrainai narystės NATO gaires, akcentuojama, kad Rusijos Federacijos neišprovokuota agresija ir karinė veikla yra nusikaltimas taikai, nėra senaties termino, ir kad už visus įvykdytus karo nusikaltimus turės būti baudžiama.

Rezoliucijos projektas pridedamas.

 

 

 

Komentarų nėra: