2022-03-01

Informacija žiniasklaidai: P.Gražulis: "Ukraina turi būti priimta į ES nedelsiant"

Informacija žiniasklaidai: 

 

 

P.Gražulis: "Ukraina turi būti priimta į ES nedelsiant"

 

 

Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) ragina Lietuvos Respublikos Prezidentą G.Nausėdą ir visų ES šalių lyderius nedelsiant sušaukti Europos vadovų tarybą ir skubos tvarka atlikti visas reikalinga procedūras ir patenkinti pirmadienį Ukrainos prezidento V.Zelenskio pasirašytą paraišką priimti Ukrainą į ES. 

 

"Ukraina turi būti priimta į Europos sąjungą nedelsiant, šiandien. Šios šalies žmonės kovoja už visos Europos likimą. Europa turi ne tik ištiesti jiems pagalbos ranką, bet ir stipriai apkabinti, priimti juos į ES. Tai bus dar viena stipri ir aiški žinia Putinui, jis turi aiškiai suprasti, kad Ukraina ne viena, kad ji tampa nare politinio ekonominio bloko, kuriam priklauso daugiau nei 500 milijonų žmonių ir kuris šios Putino invazijos akivazidoje yra vieningas ir tvirtas. Šiandien ukrainiečiai savo gyvybėmis gina esmines ES vertybes: taiką, laisvę, demokratiją. Ukraina turi tapti ES nare jau šiandien." - sakė Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų - tautininkų) pirmininkas P.Gražulis 

 

Jau pačią pirmąją Rusijos pradėto karo ir invazijos į Ukrainą dieną Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) išplatino viešą pareiškimą, kuriame reikalauja nedelsiant pakviesti Ukrainą į ES. 

 

"Gerai, kad jau pirmąją karo dieną mūsų pareiškime iškeltas reikalavimas yra realizuojamas. Raginame Lietuvos prezidentą G.Nausėdą dar aktyviau imtis iniciatyvos, kad ES kuo skubiau suteiktų Ukrainai narystę bendrijoje" - sakė Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) politinės tarybos pirmininkas G.Songaila.

 

Komentarų nėra: