2023-06-15

Pr. sp.: P. Gražulis prašo, kad prokuratūra pradėtų ikiteisminį tyrimą Irano ir Š. Korėjos lyderiams už pagalbą Rusijos agresijai Ukrainoje.

Pr. sp.: P. Gražulis prašo, kad prokuratūra pradėtų ikiteisminį tyrimą Irano ir Š. Korėjos lyderiams už pagalbą Rusijos agresijai Ukrainoje.

 

2023 06 12 d. Generalinė prokuratūra pranešė, kad Seimo nario L. Kasčiūno prašymu pradėjo trijų Rusijos propagandininkų - V. Solovjovo, O. Skabejevos ir A. Krasovskio baudžiamąjį persekiojimą įtariant juos karo nusikaltimais ir nusikaltimais žmoniškumui Ukrainoje.

Seimo narys Petras siūlo Generalinei prokuratūrai neapsiriboti šia Seimo nario Lauryno Kasčiūno iniciatyva ir tokį ikiteisminį tyrimą plėsti:

P. Gražulio teigimu, „yra žymiai didesnių Ukrainos užpuolimo karinių nusikaltėlių, kurių nepastebėjo L. Kasčiūnas. Tai Irano Islamo Respublikos Didysis revoliucijos vadas, ajatola Sajedas Ali Hoseinas Chamenėjus  ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos Darbo partijos pirmasis sekretorius Kim Čen Unas.

Pirmasis tiekia Rusijos okupacinei kariuomenei Ukrainoje karinius dronus.

Antrasis – artilerijos šaudmenis".

Seimo narys P. Gražulis yra įsitikinęs, kad manymu, koviniai Irano dronai ir Š. Korėjos teikiami Rusijos kariuomenei artilerijos sviediniai pražudo žymiai daugiau Ukrainos gynėjų ir civilių, nei minėti Rusijos propagandininkai.

Todėl, P. Gražulis, argumentuodamas tuo, kad Seimo narių teisės yra lygios, prašo Generalinės prokuratūros tenkinti ir jo prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą Irano ir Š. Korėjos lyderiams už pagalbą Rusijai jos agresijoje prieš Ukrainą.

 

 

Petras Gražulis

 

LR Seimo narys

Aplinkos apsaugos komiteto narys

 

Tel. (8 5) 239 6638, mob. 8 698 42163

Faks. (8 5) 239 6556

El. p.: petras.grazulis@lrs.lt

 

 

 

Komentarų nėra: