2024-01-08

Milžiniškas akcizas naftos dujoms - eilinis įrodymas, kad TS LKD yra R. Masiulio oligarchų agentai, už nežinomu , bet nuspėjamu būdu (akcijos, kaip Igničio prichvatizavimo atveju?) gaunantys jų pelno dalį?

Iš durnumo, ar pagalba  "Independent" išdujinimo laivo labai brangiam išsimokėjimui?
Spėju, kad abu variantai viename: suskystintų naftos dujų, kurios yra šalitinis naftos gamyklų produktas, vartojimas buityje (dujų balionai viryklėms, gamybinių patalpų šildymas) konkuruoja su suskystintas gamtines dujas tiekiančiu "Independentu".
Tai konservatoriai, kurių biznio partneris Rokas Masiulis ir organizavo baisiai brangų šio laivo pirkimą - kirto konkurentui -  nustatė akcizą  suskystintoms naftos dujoms Lietuvoje
304 €. O buvo nulis. Tuo tarpu Latvijoj – 0, Estijoje – 55, Lenkijoje 13 eurų.
Padidėjusios išlaidos pirmiausia "nuskausmina" neturtingiausius gyventojus, kurie kaimuose maistą gamina ant dujinių viryklių su balionais.
Bandančius protestuoti konservatoriai apšaukė Rusijos agentais. Tačiau jei kovojama su Rusijos ir Baltarusijos naftos dujų importu, reikėjo jį ir apmokestinti, to ES teisės aktai nedraudžia, bet konservatoriai nusprendė kitaip - vožė skurdžiausiems ir "Mažeikių naftai", nes ji taip pat gamina nemažai šių dujų.
Šiuo atveju esu pirmiausia Lietuvos agentas, nes ginu Lietuvos gyventojus, ir šiek tiek -  Lenkijos agentas, nes užsistoju Mažeikių naftą, kurios akcijos priklauso Lenkijos vyriausybei.
Tokiu atveju tarsi gaunasi, kad konservatoriai yra Roko Masiulio oligarchų agentai, už nežinomu , bet nuspėjamu būdu (akcijos, kaip Igničio prichvatizavimo atveju) gaunantys jų pelno dalį?
Miškų naikintojo aplinkos ministro Simono Gentvilo argumentai neva tai žaliasis kursas yra makaronai, nes už naftos dujas taršesni yra benzinas dyzelinas, beveik tokio pat taršumo - gamtinės dujos, kurioms tokio baisingo akcizo nenustatė.
Dar taršesnis kuras yra anglys, bet jos 7 kartus pigesnės už tas pačias naftos suskystintas dujas, nors jų CO2 emisija yra 4 kartus didesnė. Labai taršus mazutas yra dar pigiau, tad S. Gentvilo šnekos tėra žaliasis smegenų plovimas.




Išsiųsta iš mano Galaxy

Komentarų nėra: