2024-01-15

Pr. sp. - P. Gražulio laiškas Vilniaus apygardos teismo teisėjui Audriui Cininui, nagrinėjančiam LGBT kaltinimus P. Gražuliui

Pirmadienį, sausio 15 d. 13:00 Vilniaus apygardos teisme pradedama baudžiamoji byla Petrui Gražuliui. Jis kaltinamas įžeidęs LGBT bendruomenę, nes citavo Šventąjį raštą. Net sovietmečiu už Šventojo rašto citavimą nebuvo keliamos bylos. Tai pirma tokia byla Lietuvos istorijoje. Generalinė prokurorė N. Grunskienė yra viešai žurnalistams pasakiusi, kad popiežiaus citata apie LGBT yra nuskambėjusi iš P. Gražulio lūpų, todėl kaltas P. Gražulis, o ne popiežius. Popiežius Pranciškus, viešėdamas Airijoje, motinoms paklausus, ką daryti, jeigu jų vaikas yra homoseksualus, jis atsakė, kad dėl vaikų kreiptųsi į psichiatrą.

Ši byla nagrinėjama ypatingos skubos tvarka, tuo tarpu K. Bartoševičiaus byla, kaip mažareikšmė, paskelbta neprioritetine, todėl ji yra vilkinama ir todėl greičiausia bus išnagrinėta po rinkimų.

Beje, teismo kompiuteris šiai P. Gražulio bylai „netikėtai atsitiktinai" parinko tuometinį Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo teisėjų kolegijos teisėją Audrių Cininą, kuris išteisino Drąsiaus Kedžio dukters tvirkinimu kaltintą Andrių Ūsą, „nes nėra jokių jo kaltės įrodymų". O N. Venckienei skyrė bausmę, tokią, kiek ir buvo atsėdėjusi, kad valstybei nereikėtų mokėti kompensacijų. Priminsime, kad su šia istorija siejamos net penkios keistos iki šiol neišaiškintos mirtys.

 

Skelbiame viešą P. Gražulio pareiškimą teismui:

 

Laiškas Vilniaus apygardos teismo teisėjui Audriui Cininui

2024 01 14

Baudžiamoji byla Nr. 1-93-497/2024, teisminio proceso Nr. 1-01-1-19559-2022-8

 

Esu sovietinis politinis kalinys. Sovietmečiu politiniai kaliniai savo bylose neimdavo advokato, nes tam nebuvo jokios prasmės, kadangi teismai tik apiformindavo komunistų partijos ir KGB priimtus sprendimus. Jokie argumentai tokiais atvejais teismų sprendimams įtakos nedarydavo.

Ir dabar viskas krypsta panašia kryptimi, nes per daugiau nei per 30 nepriklausomybės metų sukūrėme „landsberginę" diktatūrą, kurią aptarnauja teismai ir ikiteisminio tyrimo institucijos.

Akivaizdus pavyzdys - LR Konstitucinio teismo sprendimas dėl mano apkaltos, iš kurio akivaizdu, kad šiam teismui faktiškai vadovauja neva eilinis šio teismo narys ilgametis TS LKD partijos vienas iš vadovų Stasys Šedbaras, be jokio „atšalimo" iš Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkų peršokęs į KT-ą.

Nors teismo ekspertai nenustatė, kad balsavau už kitą Seimo narį, tačiau Konstitucinis Teismas, pasikvietęs „piktąsias dvasias" pamatė, kad balsavau ir S. Šedbaro paliepimu priėmė sprendimą, kad šiurkščiai sulaužiau LR Konstituciją.

Todėl ir aš prašau Jūsų įforminti Landsbergių priimtą sprendimą man nedalyvaujant.

Kaip ir minėjau advokato paslaugų atsisakau.

Savo argumentus ir Švento rašto ištraukas kaip Dievas smerkia ir baudžia už homoseksualius santykius esu pateikęs raštu ikiteisminio tyrimo pareigūnei, tad ši medžiaga byloje jau yra.

Kaip katalikas sakau, kad Dievo reikia labiau klausyti, nei teismų ir žmonių:

Apaštalų darbai, Apd 5, 29: 29 Petras ir apaštalai atsiliepė: „Dievo reikia klausyti labiau negu žmonių" (http://biblija.lt/index.aspx?cmp=reading&doc=BiblijaRKK1998_Apd_5,27-33).

Taip pat Jums esu pateikęs ištrauką iš Mato evangelijos, ką Kristus sako apaštalams apie vaikų papiktinimus: Evangelija pagal Matą. Mato 18, 5-7 eilutės:

5 Kas priima tokį vaikelį dėl manęs, tas mane priima. 6 O kas papiktintų vieną iš šitų mažutėlių, kurie mane tiki, tam būtų geriau, kad asilo sukamų girnų akmuo būtų užkabintas jam ant kaklo ir jis būtų paskandintas jūros gelmėje. 7 Vargas pasauliui dėl papiktinimų! Papiktinimai neišvengiami, bet vargas tam žmogui, per kurį papiktinimas ateina.

http://biblija.lt/index.aspx?cmp=find&str=Mt%2018,1-20&doc=BiblijaRKE1999

Šventam rašte net 118 kartų smerkiama ir grasinama net mirtimi už homoseksualius santykius.

Taip pat Jums toje pačioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje esu pateikęs Aušros Maldeikienės, Olego Šurajevo, Arūno Valinsko, Algio Ramanausko-Greitai, ministrės Aušrinės Armonaitės viešai daug kartų skleistas patyčias, grasinimus nužudyti, necenzūrinius keiksmažodžius ir žeminimus kitaip mąstančių žmonių grupių atžvilgiu.

Kadangi jie yra Lansbergių klano nariai, jie neteisiami.

Jie kitus teisia.

Milijonai Kristaus sekėjų ir pasekėjų buvo nužudyti, tame tarpe ir apaštalai, o milijonai krikščionių už jų pažiūras buvo įkalinti.

 

Pagarbiai - sovietinės ir „landsberginės" sistemos politinis kalinys Petras Gražulis

Komentarų nėra: