2008-11-12

DĖL ĮSTATYMŲ PAŽEIDIMO EKSPLOATUOJANT MOBILIOJO RYŠIO ANTENAS - BAZINES STOTIS KLAIPĖDOS MIESTE IR RAJONE

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS
TĖVYNĖS SĄJUNGOS FRAKCIJA
2008 11 11 Nr
 DĖL ĮSTATYMŲ PAŽEIDIMO EKSPLOATUOJANT MOBILIOJO RYŠIO ANTENAS - BAZINES STOTIS KLAIPĖDOS MIESTE IR RAJONE
Klaipėdos m. teritorijoje Verpėjų gatvėje ant dviaukščio gyvenamojo namo Nr. 46 mobiliojo ryšio tiekėjas UAB „TELE-2" eksploatuoja mobiliojo ryšio anteną - judriojo radijo ryšio bazinę stotį neturėdamas leidimo-higienos paso.
Tuo grubiai pažeidžiamas įstatymas, nes nesilaikoma Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005m. gruodžio 29 d. įsakymo Nr. V-1029 „DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 81:2005„JUDRIOJO RADIJO RYŠIO SISTEMŲ BAZINĖS STOTYS" PATVIRTINIMO" 7-o punkto: „7.Fiziniai ar juridiniai asmenys, naudojantys judriojo radijo ryšio bazines stotis, turi turėti leidimą-higienos pasą šiai veiklai [4.11]."
Toks pats pažeidimas vykdomas ir Klaipėdos rajono Triušelių vandenvietėje: ant joje esančio vandens bokšto eksploatuojamos UAB „Tele2", UAB „Omnitel" ir UAB „Bitė" antenos-bazinės stotys neturint leidimų-higienos pasų tokiai veiklai. Vandens bokštą, nuosavybės teise priklausantį Klaipėdos raj. savivaldybei, patikėjimo teise valdo šios savivaldybės tarybai priklausanti UAB „Klaipėdos rajono vandenys", Skinijos g. 3, LT-96210, Vėžaičiai, Klaipėdos r. (46) 458419.
Pastaruoju atveju dar papildomai pažeidžiama higienos norma, draudžianti bet kokią su vandenviete tiesiogiai nesusijusią ūkinę veiklą vandenviečių teritorijose ir jų apsaugos zonose.
Apie šiuos pažeidimus daug kartų raštu ir žodžiu yra informuotos abi savivaldybės, UAB „Klaipėdos rajono vandenys", minėti mobilaus ryšio operatoriai, Klaipėdos visuomenės sveikatos centras, kuris privalo imtis priemonių nutraukti tokią neteisėtą veiklą. Tačiau nė vienas iš jų nekreipia į tai dėmesio ir toliau pažeidžia įstatymus – tęsia minėtų antenų - judriojo radijo ryšio bazinių stočių veiklą neturėdami leidimų-higienos pasų.
Prašau nutraukti aukščiau minėtas neteisėtas veikas, imtis priemonių pažeidėjams nubausti.

Tarybos narys, frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas N.Puteiki, aš ne labai į temą , bet tikiuosi perskaitysit. Nežinau, kaip parašyt A.Kubiliui, jei Jums pasirodys dėmesio verta mintis, gal perduosit konservatorių viršūnėm. Kubilius ragina susiveržti diržus, suprantama, kad verslas irgi turi prisidėti. Bet smulkus verslas vos gyvas, jau senai neturi to rezervo juodai dienai. O prekybos centrai, maximos turi ir nemažai. Drąsiai pažabojus monopolininkus, jų pelnas būtų perskirtytas smulkiam verslui, tada ir padidinti mokesčiai nebūtų baisūs, ir tų mokesčių mokėtojų atsirastų daugiau. Dabar gerai laikosi tik VP10-uko akcininkai. Jei uždraustų cenram dirbti savaitgaliais, kaip mat atsigautų mažos parduotuvės, kavinės. Sakysit centruose yra ir kitų, taip bet jie ten nuomininkai ir savo beveik visą pelną atiduoda VP 10-ukui už nuomą, o savo buvusias prekybines patalpas kitur mieste laiko tuščias, nes pirkėjai jau pripratinti gyventi akropolyje ir kitur nesilanko. Gražiai maxima visus supakavo, kas dar neužsidarė, buvo priversti keltis pas juos ir dalintis pelnu, arba žlugti. Jei būsima valdžia pasiūlytų tokį teisingą rinkos sureguliavimą, kad visiem liktų vietos po saule, tai smulkus verslas į reformas žiūrėtų be jokios priešpriešos ir tik sveikintų premjerą, kuris gal viena ranka ir atima, bet kita ir duoda atsikvėpt. Baisu pagalvoti jei Lietuvą gelbės už paskutinius smulkaus verslininko pinigus, juk monopolininkams tai geriausia proga galutinai atsikratyti konkurentais- pavienėm parduotuvėm.
Aš čia tik apie prekybos sritį, kitose srityse taip pačiai egzistuoja keli stambūs ir vos gyvi tūkstančiai smulkiųjų. Padėkit, gal Kubilius susidomės, gal supras ir palaikys, gal yra kokių išeičių sutramdyti tuos besočius monopolius, tūkstančiai bus jums dėkingi.