2008-11-12

Prokurorai susidomėjo Klaipėdos bibliotekos vadovės viešbučiu DELFI

 Prokurorai susidomėjo Klaipėdos bibliotekos vadovės viešbučiu DELFI

BNS 2008 lapkričio mėn. 7 d. 13:19

Prokurorai susidomėjo Klaipėdos bibliotekos vadovės Bronislavos Lauciuvienės viešbučiu, pastatytu privatizavus bibliotekai priklausiusį sklypą uostamiesčio centre. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vadovė Bronislava Lauciuvienė yra Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Igno Lauciaus žmona.

"Medžiaga yra nagrinėjama šiuo klausimu. Tai ne tyrimas, o civilinis procesas", - BNS penktadienį sakė Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyriaus vedėja Aurelija Juodytė.

Pareigūnės teigimu, spalio 14-ąją, iškart po LNK televizijos reportažo apie B.Lauciuvienės viešbutį, pradėtas procesas dėl viešo intereso gynimo gali užsitęsti iki lapkričio pabaigos - gruodžio pradžios.

"Terminas yra iki lapkričio 12-osios, bet prokurorė sakė, kad jau dabar aišku, kad nagrinėjimas bus pratęstas", - teigė A.Juodytė.

Spalio pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės gebėjimais derinti pareigas valstybės tarnyboje ir vadovavimą verslui ėmė domėtis Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Etikos sargai pradėjo tyrimą, ar B.Lauciuvienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, kai jos valdoma uždaroji akcinė bendrovė "Pelėda" privatizavo taip pat jos vadovaujamos bibliotekos kieme esantį žemės sklypą. Šiame sklype vėliau iškilo bibliotekininkei priklausantis viešbutis.

Anot VTEK, B.Lauciuvienei, dirbančiai valstybinėje tarnyboje, taikomi visi interesų derinimo įstatymo reikalavimai, o jei valstybės tarnautoja pasirašė sutartis su savo privačia bendrove, "esama prielaidų tokiuose veiksmuose įtarti interesų konfliktą".

Visuomenės ir institucijų susidomėjimą viešbučiu šalia uostamiesčio bibliotekos Jaunimo skyriaus sukėlė LNK televizijos laidos "Paskutinė instancija" parodytas reportažas.

Komentarų nėra: