2008-12-10

Klaipėdos šimkinizacija iš komedijos virsta farsu

A. Šimkus: "ko čia dar iš savivaldybės paprašius?"

Paš...ko prie svetimų durų ir paskambinęs į duris paprašė popieriaus užpakaliui nusišluostyti

 

N. Puteikis pajuto skundų skonį ve.lt 2008 12 10:

Prieš dieną Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrai apskundęs tris savo kolegas, Tarybos narius, politikas Naglis Puteikis trečiadienį tai pačiai teisėtvarkos įstaigai parašė prašymą ištirti susikompromitavusio Savivaldybės valdininko Alfonso Šimkaus veiksmus.

Antradienį nedarbingumo lapelį turintis A. Šimkus pasirodė Savivaldybėje ir paprašė nutraukti darbinius jo, kaip Turto skyriaus specialisto ir Savivaldybės administracijos santykius šalių susitarimu, t. y. jis panoro palikti šį postą savo noru ir dar gauti piniginę kompensaciją.

N. Puteikis paprašė prokurorų ištirti buvusio Miesto ūkio departamento direktoriaus A. Šimkaus "nedarbingumo biuletenius, įsakymą dėl jo perkėlimo kaip neteisėtą panaikinti teisminiu ar kitokiu būdu, kaltus dėl antiįstatymiškų veiksmų savivaldybės tarnautojus patraukti atitinkamom atsakomybėn ir išieškoti iš jų savivaldybės patirtą finansinę žalą, taip pat imti prevencinių veiksmų – uždrausti administracijai išmokėti A. Šimkui išeitinę pašalpą" (kalba netaisyta - red. past.).

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių frakcijos Klaipėdos miesto taryboje vadovas N. Puteikis teigia, neva nebuvo jokios tarnybinės būtinybės perkelti sergantį A. Šimkų į Savivaldybės administracijos Turto skyrių, "kuriame tuo metu buvo 4 darbuotojai ir kurių nė vienas nesirgo ir dėl kurių darbo nebuvo jokių skundų".

"Taigi Turto skyrius su savo pareigomis kuo puikiausiai susitvarkė, todėl A. Šimkaus perkėlimas į jį nebuvo sąlygotas jokio būtinumo. Be to, kaip galėjo A. Šimkus, turintis nedarbingumo biuletenį, 5 minutėm pagyti, parašyti pareiškimą dėl perkėlimo, pasirašyti atitinkamą, beje taip pat per 5 minutes parašytą įsakymą, ir tuoj pat vėl susirgti?" - prokurorų klausia N. Puteikis.

"Esu įsitikinęs, kad į šią Klaipėdą Lietuvos žmonių akyse kompromituojančią situaciją esame įstumti todėl, kad kažkuris iš savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų, ar pats direktorius (nepavyksta nieko šiuo klausimu sužinoti, nes informacija labai slepiama) savavališkai ir antiįstatymiškai perkėlė A. Šimkų į kitas pareigas po to, kai A. Šimkų nušalino teismas", - rašte tvirtina konservatorius.

Pasak N. Puteikio, tolesnis A. Šimkaus darbas, "tiksliau, sirgimas, žemina ne tik savivaldybę Lietuvos akyse, bet ir visą uostamiestį bei jame sąžiningai dirbančių žmonių moralę ir orumą."

Komentarų nėra: