2011-01-29

KLAIPĖDIETI, PASIRAŠYK UŽ ŠVARŲ ORĄ, PRIEŠ ŠIUKŠLIŲ IR ATLIEKŲ DEGINIMO GAMYKLĄ

STOP DIOKSINAMS!


KLAIPĖDIETI, PASIRAŠYK UŽ ŠVARŲ ORĄ, PRIEŠ ŠIUKŠLIŲ IR ATLIEKŲ DEGINIMO GAMYKLĄ

Lietuvos nevyriausybinių organizacijų kreipimąsis į Klaipėdos miesto gyventojus

Norime Jus informuoti, kad Klaipėdos miesto valdžia patvirtino detalųjį planą šiukšlių ir atliekų deginimo gamyklos statybai Klaipėdos mieste. Valdžia, šios gamyklos nevadina atliekų deginimo gamykla ir norėdama nuslėpti tikrąją tiesą, kad joje ketinama sudeginti apie 150 000 tonų buitinių ir pramoninių šiukšlių - vadina šią gamyklą termofikacinę jėgaine, kuri bus kūrenama biokuru ir, kuri, atsieit, atpigins gyventojmas šilumą. Bet tai kipšiukas manipuliavimas faktais, mat mes turėsime sumokėti už atliekų priėmimą deginti, o jau antrą kartą mokėsime už energiją! Verta atsiminti, kad nuo „gazpromo" priklausomybė mažės nežymiai, nes šiukšlių deginimui bus sunaudojama daug dujų!

Atsakingai informuojame, kad ši gamykla skleis pačius pavojingiausius sveikatai nuodus - dioksinus, furanus, sukeliančius vėžinius susirgimus bei išsigimimus, nes nėra nė vienos pasaulyje gamyklos, kuri sugebėtų sugaudyti visas pavojingas medžiagas iš dūmų srauto. Todėl kuo daugiau bus deginama atliekų, tuo labiau bus užterštas aplinkos dirvožemis dioksinai, tuo daugiau vėžį sukeliančių medžiagų pateks ant mūsų stalo ir į mūsų organizmus.

Mes už kruopštų atliekų rūšiavimą ir jų perdirbimą į kitus produktus.Tai kas liks po rūšiavimo galima laikyti specialiose saugyklose ir vėliau iš susidariusių dujų gaminti elektrą bei šilumą.

Mes manome, kad miesto valdžia nesitarė su miestiečiais šios gamyklos atsiradimo klausimu, o apie vykdomas procedūras informavo aplaidžiai, formaliai ir nesuteikė pakankamos informacijos apie savo ketinimus. Nepritariame, kad tokie stambūs projektai mieste būtų vykdomi be gyventojų sutikimo, todėl siekiame, kad rinkimų į savivaldos tarybas metu būtų sudaryta galimybė piliečiams pasisakyti – nori ar nenori, kad visos apskrities šiukšlės būtų deginamos jų mieste. Tam būtina surinkti 10 procentų rinkėjų parašų, kad jie sutinka, jog šis klausimas būtų pateiktas piliečiams savivaldos rinkimų metu.

Kviečiame visus klaipėdiečius aktyviai dalyvauti parašų rinkimo akcijoje. Jūsų parašai padės gauti iš miesto savivaldybės leidimą dėl visuotinės apklausos šiušlių deginimo gamyklos klausimu ir rinkimų į savivaldos metu jūs miesto valdžiai galėtumėte pasakyti savo nuomonę – sutinkate, ar prieštaraujate, jog mūsų mieste būtų deginamos visos apskrities šiukšlės.


Pasirašant reikia Jūsų paso arba asmens kortelės numerio.

Tinka ir pažymėjimas dėl teisės nuolat gyventi Lietuvoje

Pasirašyti gali tik tie žmonės, kurie deklaravo Klaipėdos m. kaip savo gyvenamą vietą.

Netinka vairuotojo ar pensininko pažymėjimas.


Inciatyvinė grupė:

Paieška facebooke : „Jūsų nuomone svarbi"

Kviečiame aktyvius klaipėdiečius padėti rinkti parašus.

Parašų lapus ir atmintines galima pasiimti adresu Sukilėlių 16 (įėjimas iš kiemo pusės), tel. 312257, mob. 8 680 40225, 8 656 44605

El.paštas: virginija.jurgileviciene@gmail.com, laurinaviciene.laima@gmail.com


Komentarų nėra: