2011-04-30

Policija kaip sąjungininkė organizuojant mitingus ir eisenas

Nuotraukose:

JDJ ir TS-LKD mitingai prie partijų būstinių prieš šiukšlių deginimo gamyklos statybą Kaipėdoje - policija padeda dalyviams 2010 11 19;

Skrajutė-kvietimas į piketą 2008 02 14 prie KLP savivaldybės

TS-LKD organizuotas mitingas Atgimimo a.Klaipėdoje 2008 09 25 prieš šiukšlių mokestį pagal plotą.

DĖL MITINŲ. Gintaras rašė: "...noriu pateikti vieną "sąmokslo teoriją": organizuojamas mitingas prie jau žymios 'stiekliaškos', prisirenka minia pasipiktinusių piliečių, tame tarpe ir chebrytė, nepamiršusi pakeliui pasirankioti ir į kišenes įsimesti akmenukų (tokių nedidukų, kad tik gerai skristų... :))...., žodžiu, vyksmas pan. kaip buvęs prie Seimo rūmų..., ir visos problemos išspręstos: to "Š", kuris jau ir patiems savininkams pabodęs - tik gėdą daro, jau nebėra, stiklas juk vieną savybę - puikiai dūžta..., o "organizatoriai", tuo tarpu, mirtinai užtampomi po teismus (Vaškelienė apsimyžusi iš laimės...) (kas galėtų paneigti?".

 

N.P.: atsakau kaip daugelio mažų ir didelių mitingų bei eisenų Klaipėdoje organizatorius: nėra jokių problemų dėl mitingų, jei organizatoriai savo prašyme dėl leidimo surengti mitingą (eiseną) prašo , kad būtų skirta policija ir su ja bendradarbiauja. Mano praktikoje nuo 2008 metų nė vienoj eisenoje ar mitinge nebuvo jokių provokacijų ar incidentų, (net girtų nebuvo) ir tai yra Klaipėdos viešosios policijos nuopelnas (atsakingų už šiuos renginius vadovų bei eilinių policininkų).

Nes pirmas mitingo veiksmas - dieną prieš susiskambinti arba susitikti su policijos karininku, kuris išduodant leidimą yra paskiriamas atsakingu, o likus pusvalandžiui iki mitingo su juo vietoje aptarti visi galimi girtuokliai, akmenų mėtymai, kitos galimos provokacijos.

Tada policija išdėsto savo pajėgas teisingai, o mitingo organizatorių viešas tarimasis su policijos pareigūnais besirenkančiųjų į mitingą akyse sustato viską į savo vietą: mitingo dalyviai supranta, kad policija yra jų talkininkai, o policininkai pasijaučia sąjungininkais ir padėjėjais. Praktiškai vyksta broliavimasis fronte. Tą mato potencialūs provokatoriai ar šiaip mėgėjai patriukšmauti ir paspaudę uodegas dingsta dar iki mitingo pradžios.

1 komentaras:

Partizanas rašė...

Gal dar prieš vėjo jėgaines protestuosit??? Gi kurmius išbaidys, ar ne?

Siūlau paskaityt mano straipsnį apie atominės energetikos perspektyvas Lietuvoje ir pasaulyje:

http://nepriklausomas.blogspot.com/2011/04/251.html