2011-04-06

Vietoj žadėtos sąžiningos politikos – papirkinėjimai, festivaliniai šou ir patyčios

2011 04 01 dieną surengėme piketą „Kad valdžia nemeluotų". Jame protestavome prieš Vydūno mokyklos (senamiestyje) pastatų prichvatizavimą ir naujos valdžios formavimą papirkinėjimo būdu.

Šio piketo metu Liberalų sąjūdžio atstovas įteikė man tramdomuosius marškinius, kaip supratau iš paaiškinimų – už tai, kad miesto tarybos posėdyje VIEŠAI kritikavau minėtos mokyklos pastatų prichvatizavimą ir VIEŠUS priekaištus liberalams dėl to, kad jie leidžia grobstyti miestiečių turtą.

Vertinu humorą.

Bet ar neatrodo kolegoms politikams, kad jie rimtus dalykus apie korupciją savivaldybės administracijoje (vieni kitiems neteisėtai perleidžia savivaldybės butus ir pastatus) ir korupciją tarp politikų (perka vieni kitus dar neįsteigtais postais, vieną socdemą  - Vytautą Čepą priverčia sulaužyti socdemų statutą, išduoti frakciją ir partijos skyrių mainais gaunant vicemero postą) pakeičia balaganu, festivaliniu šou, patyčiomis?

Ar neatrodo liberalams, kad tramdomuosius marškinius pirmiausia reikėtų nupirkti tiems, kurie neteisėtai organizavo butą savivaldybės darbuotojai I.Šakalienei, nesąžiningai papirkinėja V.Čepą vicemero pareigomis, nesąžiningai vilioja A.Velykienę dar neįsteigtu administracijos direktoriaus pavaduotojo postu?

Jei liberalams taip neatrodo, tai siūlau neužmiršti priedo prie tramdomųjų marškinių – burnos kamšalo.

Tokiais būdais užčiaupę kritikus galės laisvai ir netrukdomai korumpuotis.

3 komentarai:

Protėvis rašė...

Korumpavimasis minėtiems asmenims yra viso gyvenimo esmė. Cia kaip AIDS- gydyk negydęs, bet geriausiu atveju tik papudruosi išvaizdą, nes virusas ir toliau grauš iš vidaus. Lietuvoje nėra išrasta jokios veiksmingos priemonės nuo korupcijos užkrato. Kai žmogus suserga korupcija, jam nebelieka jokio kito kelio, tik lėta korupcinė mirtis. Korumpuotiems asmenims nebėra jokiu gyvenimo vertybių, tik jų pačių liga. Jie net korumpuojasi tarpusavyje (čia tokia užkrėstų žmonių seksualinė išraiška). Svarbiausia pilietinės visuomenės užduotis yra sugebėti laiku atpažinti korupcijos virusu infekuotus asmenis ir izoliuoti juos, kad neplatintų ligos toliau.

Naglis Puteikis rašė...

Labai blogos politinės Klaipėdos liberalų kultūros pavyzdys
Klaipėdos liberalų koalicija itin neteisingai elgiasi, iki šiol nepaskelbdami miestiečiams nei koalicinės programos, nei koalicinės sutarties.
Iki šiol vis pranešimai apie kėdžių, postų dalybas, o programos viešo paskelbimo kaip nėra, taip nėra: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/klaipedos-valdzios-postu-dalybose-pabaigtuves-343586.
Kai bandėme burti alternatyvią - Permainų koaliciją, atsižvelgėme į programinius punktus ir radome nemažai bendro. Štai šie dalykai pas mus buvo, o liberalų koalicijoje nėra:
1. Kova su korupcija,
2. Gyventojų apklausos, pasitarimai su gyventojais, nevyriausybinėmis organizacijomis,
3. Viešumas ir skaidrumas priimant ir įgyvendinant sprendimus,
4. Kad nebūtų smarvės mieste nuo pramonės įmonių , ypač nuo LEZ-o pietinėje Klaipėdos dalyje ir nuo naftos terminalų šiaurinėje.
Toks Liberalų koalicijos programos neskelbimas yra labai neliberalus ir negražus miestiečių atžvilgiu, todėl nekantriai laukiame paskelbimo.

Naglis Puteikis rašė...

Siūliau V.Grubliauskui, kad libsąjūdis užimtų ir mero ir administracijos direktoriaus pozicijas,nes tai garantuotų permainas ir jų negrįžtamumą.
Ir jei jau negalėjo nuo savo pusbrolių - libcentro atsiriboti, tai siūliau juos deleguoti į vicemero poziciją. Tuo įtikinau ir TT bei RS ir apie tai pranešiau V.Grubliauskui.
Bet libsąjūdis nusprendė kitaip šią partitūrą sugroti.
Ir jau šiandien - paskutiniame šios kadencijos posėdyje matėsi, kad libsąjūdis pasirinko neteisingą valdymo schemą ir todėl jiems labai bus sunku, nes libcentristai dar nepradėjus veikti naujai tarybai, jau geležine ranka ima VISĄ VALDŽIĄ.
O tai kas bus vėliau, kai libecentristai realiai gaus tikrąjį svertą -administracijos direktoriaus poziciją, kurią valdys (užims) sunkiasvoriai patyrę politikai, tokie kaip R.Taraškevičius ir J.Simonavičiūtė? Kaip jiems atsispirs mažiau patirties turintys libsąjūdininkai, juk jų mero ir vicemero pozicijos tai kaip rikiai šachmatuose prieš Simonavičiūtės karalienę (turiu omeny šachmatų figūrą). O R.Taraškevičius kaip Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas tai kaip antra šachmatų karalienės figūra šioje administravimo lentoje.
Ir kai kuriai nors iš šių figūrų reikės dar didesnės jėgos, neabejoju, kad būtent R.T. ir J.S. kreipsis į kitas partijas pagalbos, o libsąjūdžiui gali neužtekti patirties tokiam veiksmui.