2012-02-08

DĖL MOBILAUS RYŠIO ABONENTŲ ATSISAKYMO

LR Seimo kancleriui Jonui Mileriui

PRAŠYMAS

2012 01 31 d. Nr. SN-N-68

DĖL MOBILAUS RYŠIO ABONENTŲ ATSISAKYMO

 

Atsisakau nuo 2011 02 01 d. trims mano padėjėjams skirtų telefono aparatų Nokia C5 ir abonentų Nr. 8-620-99***, 8-620-99yyy ir 8-620-99qqq, nes pokalbių ir kitų paslaugų tarifai yra neįtikėtinai ir nesuvokiamai dideli. Seimo nario ir jo padėjėjų tarnybinių telefonų paslaugos apmokamos iš Seimo nario biuro darbui skiriamų ~ 2100 Lt per mėnesį, t.y. iš mokesčių mokėtojų pinigų, todėl tokio nepagrįsto ir neracionalaus brangumo paslaugų naudojimas yra pinigų švaistymas.

Apgailestauju, kad Jūs ne tik nepadėjo įsigyti žymiai pigesnių tokių paslaugų per Centrinę perkančiąją organizaciją, bet net neatsakėte į mano 2011 12 07 d. prašymą Nr. SN-N-29 šia tema.

Jei Seimo kanceliarija nesilaiko teisės aktų dėl atsakymo į raštus 20 dienų terminų (jau praėjo 2 mėnesiai), tai kaip gali Seimo nariai reikalauti, kad visi piliečiai laikytųsi teisės aktų?

Jei Seimas netaupo mokesčių mokėtojų pinigų, švaistydamas juos neįtikėtinai milžiniškiems mobilių pokalbių tarifams (vidutiniškai 15 centų už pokalbio minutę), tai kaip gali Seimas raginti piliečius taupyti, nedalyvauti šešėlinėje ekonomikoje, nepirkti kontrabandinių prekių? Tiesa, reikia liūdnai pastebėti, kad Seimas dėl  šių dalykų į žmones ir nesikreipė. Matyt, gėda.

Minėtų paslaugų atsisakau, nes absurdiška Seimo nariams ir jų padėjėjams taikyti superdidelius tarifus, išvestus naudojant brangių telefono aparatų nuomos ir tarptautinių pokalbių vidurkius. Juk daugumai Seimo narių, ir absoliučiai daugumai jų padėjėjų nėra jokios tarnybinės būtinybės naudotis šiomis paslaugomis:

1. skambinti į užsienį;

2. važiuoti į užsienį ir iš ten skambinti;

3. naudotis mobiliu internetu, išskyrus minimalius pasižiūrėjimus;

4. kitomis mobilaus ryšio paslaugomis, išskyrus pokalbius Lietuvoje ir minimalų skaičių sms,

5. valdiškais prabangių (su šimtu vietoj kelių pagrindinių funkcijų) telefonų aparatais.

Nes visi turi asmeninio naudojimo mobilaus ryšio telefonus ir stacionarius kompiuterius.

Vedu derybas su mobilaus ryšio operatoriais ir daugiau 3 centų už minutę jie nesiūlo renkantis bet kokius planus ir bet kokį kiekį abonentinių numerių, taigi tai yra 5 kart pigiau, nei dabar kalbanti kelių šimtų Seimo narių padėjėjų ir Seimo kanceliarijos darbuotojų armija. Seimo reitingai ir smunka taip pat ir dėl tokios švaistymo politikos.

Aukščiau paminėti abonentai Nr. 8-620-99***, 8-620-99yyy ir 8-620-99qqq šiandien, t.y. 2012 01 31 d.  23.00 bus išjungti. Seimo nariui skirtą numerį kol kas pasilieku, nes dar neturiu alternatyvos. Rytoj grąžinsiu 2 telefono aparatus ir 2 abonentines korteles, o likųsį komplektą grąžinsiu kitą savaitę, nes jis yra Klaipėdoje. Bet kokiu atveju nei šiais numeriais, nei šiais telefono aparatais nuo 2012 01 31 d. 23.00 niekas nebesinaudos, todėl prašau apie tai informuoti mobilaus ryšio paslaugų Seimui tiekėją ir  nuo 2012 02 01 d. neskaičiuoti man išlaidų už šiuos numerius bei telefono aparatus.

Taip pat prašau nutraukti žalingą valstybės biudžetui Seimo mobilaus ryšio su itin prabangiomis paslaugomis sutartį ir konkurso būdu nupirkti daug kartų pigesnius bet kurioje verslo įmonėje taikomus mobilaus ryšio tarifus (sudarant galimybę pasirinkti du-tris skirtingus planus pagal Seimo narių ir jų padėjėjų, bei Seimo kanceliarijos darbuotojų darbo specifiką).

Taip pat prašau atsakyti į aukščiau minėtą raštą, be to pateikti informaciją, kiek 2007-2011 m. už valstybės biudžeto lėšas buvo nupirkta minučių mobilaus ir stacionaraus telefono ryšio, informaciją pateikiant pagal metus ir operatorius bei grupes (Seimo nariai; jų padėjėjai; Seimo kanceliarijos darbuotojai, kurie nėra Seimo narių padėjėjai) ir kiek ta minutė kiekvienoje grupėje kainavo.

 

Seimo narys Naglis Puteikis

Komentarų nėra: