2013-06-13

Policija kartus su baudžiamųjų bylų teisėjais toliau persekioja FNTT buv.vadovų gynėjus

Taikūs FNTT buvusius vadovus ginantys mitinguotojai buvo ir iki šiol tebėra persekiojami persekiojami teismuose už 2012 metų mitingų bei piketų rengimą. Tuo aktyviai užsiima policija, ypač Vilniaus apskrities policijos komisariatas ir tai daro nekreipdami dėmesio į LR Konstitucijos nuostatas, grįstas tarptautiniais žmogaus teises ginančiais aktais, kurios nurodo, kad drausti galima tik tuos mitingus/piketus, kai kyla grėsmė aplinkinių saugumui:

"36 straipsnis: Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus.

Ši teisė negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai reikia apsaugoti valstybės ar visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves."

Vilniaus policija apskundė D.Kuolį dėl tokių mitingų išteisinusius apylinkių teismus. Kažkokiu stebuklu vadovaudamiesi apygardų teismai tokius metų senumo skundus iš policijos priėmė).

Lygiagrečiai daromas milžiniškas spaudimas teisėjams, kad jei tuso mitinguotojus nuteistų. Beje, apeliacijas apygardų teismuose kažkodėl nagrinėja baudžiamųjų bylų skyrių teisėjai rašytine tvarka, t.y. jokio viešo teismo skirtingai nei pradiniuose apylinkių teismuose.

Todėl išvados dėl kasmet blogėjančios žmogaus teisių padėties Lietuvoje yra labai teisingos:

http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/19704/zmogaus_teisiu_stebetojai_istojus_i_es_zmogaus_teisiu_padetis_nuolat_blogeja

"Septintojoje periodinėje žmogaus teisių Lietuvoje apžvalgoje teigiama, jog Lietuva atsidūrė tarp valstybių, kurios nesugeba užtikrinti savo gyventojams pamatinių žmogaus teisių. Be anksčiau ne kartą minėtų teisės į teisingą teismą, susirinkimų laisvės, privataus gyvenimo gerbimo ar nediskriminavimo principo pažeidimų, per 2011–2012 m. Lietuva neapsaugojo savo piliečių ir nuo nežmoniško bei žeminančio elgesio. Tai pripažino Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pirmojoje byloje dėl smurto šeimoje prieš Lietuvą."

Komentarų nėra: