2013-06-11

Kodėl Prezidentės metinio pranešimo-2013 komentatoriai neprisimena nei teisingumo, nei FNTT vadovų neteisėto atleidimo?

Politologas T.Janeliūnas (ir iš dalies V.Laučius) jau užmiršo, kaip jis aršiai gynė ir šlovino VSD ir politikų veiksmus, atleidinėjant FNTT vadovus ir tyčiojosi iš L.Kernagio vadovautos Antikorupcijos komisijos, kuri bandė išsiaiškinti šio neteisėto atleidimo aplinkybes. Nenuostabu, kad dabar gieda ditirambus Prezidentės metiniam pranešimui: http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/politologai-prezidentes-pranesime-pasigedo-to-kas-rupi-paprastam-zmogui.htm
Beveik niekas, deja, komentuodami metinį Prezidentės pranešimą-2013, nekalba nei apie teisingumą, nei apie FNTT, nei apie VSD. 
Kokiais gi LR Konstitucijos ir įstatymų straipsniais vadovaudamiesi prezidentūros patarėjai, ypač J.Markevičius, VSD vadovai, ypač faktiškasis vadovas - VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vaišnoras pernai įsikišo į išimtinai Vyriausybės kompetenciją - FNTT tuometinių vadovų V.Gailiaus ir V.Giržado išmetimą iš darbo?
Kokiu įstatymu remiantis gen.prokuroras Darius Valys pavedė VSD-ui atlikti tyrimą dėl FNTT vadovų neva nutekintą info apie Snoro banką? Juk tokių įstatymų nėra, nes negali VSD atlikti ikiteisminių tyrimų. 
Šie grubūs LR Konstitucijos ir įstatymų pažeidimai, kuriuos atliko aukščiau paminėti pareigūnai, pernai sukėlė demokratijos ir teisingumo krizę Lietuvoje, kuri tebesitęsia: 
1. Taikūs FNTT buvusius vadovus ginantys mitinguotojai buvo ir iki šiol tebėra persekiojami VSD agentų ir tebėra persekiojami teismuose;
2. Iš buv.FNTT vadovų gynėjų bei jų protesto prieš neteisingumą tyčiojosi ir tebesityčioja visuomeninė LRT, didelė dalis VSD įtakotų apžvalgininkų, dalis VSD tyčia suklaidintų politikų ir žurnalistų;
3. Tebesitęsiantis neteisėtas ir neteisingas FNTT vadovų išmetimas iš darbo DEMONSTRATYVIAI rodo visiems Lietuvos valstybės tarnautojams, pareigūnams ir politikams, kad jie NET NEBANDYTŲ DIRBTI VALSTYBEI ir nemėgintų dirbti SĄŽININGAI, o svarbu tik, kad būtų AKLAI klusnūs saugumiečiams ir savo tiesioginiams viršininkams. Šios krizės nebūtų, jei prezidentūros patarėjai, VSD ir gen.prokuratūra būtų vykdę Konstitucijos nuostatas dėl valdžių ir jų kompetencijų atskyrimo. 
Todėl LABAI KEISTAI skamba Prezidentės D.Grybauskaitės metinio pranešimo raginimas, nes visiškai neaišku, o tai kam vis dėl to jis skirtas?: "...Šiandien visi laikome Konstitucijos egzaminą...". 
P.S.: galimos šios krizės priežastys ir pasekmės atskleidžiamos šiame straipsnyje:
Kiti šios temos straipsniai: 

Komentarų nėra: