2013-06-27

Seimas pamažu pradeda sugrąžinti visuomenei teisėsaugos kontrolę

Seimas pamažu pradeda sugrąžinti visuomenei  teisėsaugos kontrolę:
Nors užvakar Seimas atmetė P.Gražulio ir mano parengtą Seimo statuto pataisą, kad jei nepritariama Seime svarstomos institucijos, pvz. generalinės prokuratūros, ataskaitai, tai automatiškai pradedama vadovo atstatydinimo procedūra, bet šiandien įvyko beveik stebuklas - nors ir simboliškai, bet Seimas pradeda sugrąžinti visuomenei nors dalį LT teisėsaugos, kuri taiko dvigubus standartus ir gina neteisingumus, kontrolę:
šiandien Seimas 77 balsais už, 19 prieš ir 5 susilaikius pritarė švelnesniam Seimo Statuto variantui - jei Seimas nepritaria ataskaitai, tai Seimas įgauna teisę (gaila, kad ne pareigą), pradėti nepasitikėjimo procedūrą, t.y. slaptu balsavimu daugiau nei 71 balsu siūlyti Prezidentei atleisti tą vadovą.
Tai labai silpnas, bet vis dėlto pirmas žingsnis siekiant sugrąžinti gyventojams per jų išrinktus atstovus nors minimalią kontrolę pasipūtėliškai teisėsaugai.
A.Kubilius agitavo prieš, sakydamas, kad tokia pataisa pasinaudos tie., kurie nori atkeršyti teisėsaugai, bet jo Seimas nepaklausė: kai buvo balsuojama dėl visų Statuto pataisų, tai  85 už, 16 prieš ir 6 susilaikė. A.Kubilius, pasisukęs į J.Razmą, pasakė: „Va dabar, Jurgi, tai bus viskas“ (N.P.: iš konteksto buvo galima suprasti, kad turima omeny, kad bus labai blogai teisėsaugos vadovams).
Abiem kartais prieš ir susilaikė tik TS-LKD frakcija, išskyrus mane. Nors frakcijos privalomo sprendimo šiuo klausimu nebuvo, t.y. turėjau teisę balsuoti kitaip, nei ragino frakcijos vadovai, bet sprendžiant iš žvilgsnių, spėju, kad būsiu LABAI SMARKIAI baudžiamas už iniciatyvas kontroliuoti neteisingumus diegiančią teisėsaugą.

Komentarų nėra: