2013-10-02

Seimo nariams apsispręsti dėl neteisingumus diegiančios prokuratūros padėjo Seimo balkone stovinčios baltosios pirštinės:

Balsuojant dėl gen.prokuratūros ataskaitos apie 20 žmonių balkone stovėjo su baltomis pirštinėmis. Kiek buvo galima įžiūrėti, tai buvo laisvųjų menininkų ir tiesos.lt judėjimo atstovai. Balkone be piketuotojų su baltomis pirštinėmis nebuvo nė vieno žiūrovo, tik atokiau savo kameras buvo išdėstę žurnalistai.
Seimo vicepirmininkas, berods Sysas liepė baltpirštiniams atsisėsti, bet jie nepakluso. Seimo apsauga nedrįso ką nors jiems sakyti, nes jie tik ramiai stovėjo. Baltoji pirštinė - Justas Subačius mane patikslino, kad apsauga priėjusi sakė jiems, kad Seimo nariai baiminasi, kad kas nors nenukristų jiems ant galvos, bet "baltosios pirštinės" patikino, kad tikrai niekas Seimo nariams ant galvų nenukris ir tada apsauga daugiau jų nebekibino.
Bet kuriuo atveju po Syso pastabos visi seimo nariai sužiūro į balkoną ir kilo nedidelis sąmyšis Seimo salėje, nes lig tol ne visi buvo pastebėję piketuotojus. Ir gerai, nes Seimo nariams tas tylinčių baltpirštinių stovėjimas Seimo salės balkone padarė akivaizdų TEIGIAMĄ poveikį: net 72 balsavo prieš neteisingumą diegiančios gen.prokuratūros ataskaitą.
Girdėjau, kaip jau po balsavimo skirstydamiesi iš balkono baltpirštiniai kalbėjo, kad ligšiolinės kovos su policine/diktatūrine santvarką, kurią visais būdais remia prokuratūra, buvo repeticijos, o šiandien - generalinė repeticija, kuri pavyko puikiai.

Komentarų nėra: