2013-10-25

Vyriausybė daugiavaikėms mamoms nepadės, nes kitap neužtektų elito algų didinimui.

Vyriausybė daugiavaikėms mamoms nepadės, nes kitap neužtektų elito algų didinimui.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministras A.Bitinas piktybiškai apgaudinėjo buvusį ir esamą ministrę, neva 5 ir 6 vaikus dorai išauginusių mamų Lietuvoje yra 24000, t.y.perdaug.
Todėl bandymas joms padidinti pensijas, kurios mikroskopinės, nes negalėjo sukaupt pakankamo darbo stažo nuolat augindamos tiek vaikų, esą kainuotų biudžetui 35 mln.Lt/metams. O sekančiais metais išaugtų iki 85 mln.Lt, tarsi tos daugiavaikės senjorės dar kartą pagimdys.
A.
Bitino ir jo komandos melą atskleidė Daugiavaikių motinų organizacijos, vadovaujamos V.Vasiliauskienės ir Seimo narys Žemaitaitis, surinkę tikslią informaciją: pasirodo tokių mamų yra... 4,5 karto mažiau, atitinkamai ir valstybės pagalbos tereikėtų 10 ar 12 milijonų per metus, kol tos mamos dar gyvos.


Deja, A.Bitino komandos dezinformaciją toliau skleidė ministrė ir Vyriausybė pasiūlė Seimui tą pagalbą tokioms mamoms nukelti 2016 metams, nes kitaip nebeužtektų Seimo nariams ir kt.aukštiems pareigūnams pinigų ju algų nuo 2014 didinimui po pusantro tūkstančio Lt į rankas.
Mamoms, dorai išauginusioms 7 ir daugiau vaikų, valstybė jau padeda padidindama jų pensijas.
Dėl tokios bitinų dezinformacijos dalį valstybės pagalbos kažkas pavagia: ministerija teigia, kad Rietave pagalbą gauna 54 tokios mamos, o iš iš tikrųjų prašymus padavusių yra 46.
Tai kam išdaliname milijonus, jei Soc.aps.ir darbo ministerija nesugeba ar nenori suskaičiuoti tų bėdžių, kuriems iš tikrųjų tos pagalbos reikia?

Komentarų nėra: