2015-03-24

Labai nesąžiningas ir negražus Vyr.administracinio teismo elgesys - leido VRK-ai pažeidinėti mažųjų partijų ir komitetų teises.

Labai nesąžiningas ir negražus Vyr.administracinio teismo elgesys - leido VRK-ai pažeidinėti mažųjų partijų ir komitetų teises.

N.P.: Seimas įstatyme numatė, kad rinkimų metu ginčai išnagrinėjami per 5 dienų terminą, bet nusprendė leisti tik didžiosioms partijoms vienvaldiškai okupuoti visą LRT rinkimų eterį, t.y.tokios ydingos tvarkos nestabdyti, o mažųjų partijų skundą dėl diskriminacijos nagrinėti tik po rinkimų. Tai labai nesąžiningas ir negražus teismo elgesys - jis, mano galva, privalėjo sustabdyti šią monopoliją ir dabartinį sprendimą paskelbti ne vėliau kaip per 5 dienas nuo skundo padavimo, t.y. dar nesibaigus rinkimams, deja...:

"Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) patvirtinta tvarka, kuri riboja mažesnių partijų galimybę dalyvauti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos debatuose, prieštarauja įstatymams, pirmadienį paskelbė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

Tokį nutarimą LVAT priėmė ištyręs VRK 2010 metų sprendimą, kad „nacionaliniu lygmeniu transliuojamose diskusijų laidose gali dalyvauti kandidatai ir atstovai politinių partijų, kurios iškėlė kandidatų sąrašus, už kuriuos turi teisę balsuoti ne mažiau kaip pusė visų rinkėjų".

Atsižvelgiant į tai, dalyvauti LRT debatuose prieš šiais metais vykusius savivaldos rinkimus buvo kviečiami tik septynių didžiųjų Lietuvos partijų atstovai.

LVAT taip pat pabrėžė, kad šioje byloje priimtas sprendimas savaime nedaro įtakos šių rinkimų rezultatų teisėtumui bei negali būti vertinamas kaip pagrindas, kuriuo remiantis būtų galima juos kvestionuoti".

http://www.delfi.lt/news/daily/law/mazu-partiju-nepriemimas-i-rinkimu-laidas-lrt-priestarauja-istatymams.d?id=67512810

Komentarų nėra: