2015-04-09

Savanoriai kareiviai gaus daugiau nei 330 eurų per mėnesį plius maitinimas

N.P.: savanoriai kareiviai gaus daugiau nei 330 eurų per mėnesį plius maitinimas, apgyvendinimas nekainuos :), jei nueis savanoriais iki gegužės 11 (152 eurai kart 25 proc.plius 140 buitinėms  - iš viso 330 eurų , t.y. 1140 litų):
"Numatytos finansinės skatinimo priemonės
Pataisose numatyta ir nauja privalomąją pradinę karo tarnybą atliekančių asmenų skatinimo priemonė – vienkartinė kaupiamoji piniginė išmoka. Ji bus skiriama vietoj lengvatos, skirtos kompensuoti dalį už studijas sumokėtos kainos.
Kaupiamoji piniginė išmoka bus skaičiuojama kas mėnesį, o sukaupta suma bus išmokama asmeniui atlikus tarnybą. Jos dydis priklausys nuo atliktos tarnybos vertinimo rezultatų.
Asmens tarnybą įvertinus labai gerai už vieną tarnybos mėnesį bus skaičiuojamos 4 bazinės socialinės išmokos (152 eurai), gerai įvertintiems – 3 bazinės socialinės išmokos (114 eurų), patenkinamai – 2 bazinės socialinės išmokos (76 eurai).
Savo noru į tarnybą atėjusiems jaunuoliams kaupiamosios piniginės išmokos bus didinamos dar 25 procentais. Į šią padidintą kaupiamąją išmoką šiais metais galės pretenduoti tie asmenys, kurie prašymą raštu atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą bus pateikę iki šių metų gegužės 11 d. Po šios datos atlikti tarnybą savo noru, pasirinkti norimą tarnybos vietą ir pretenduoti į padidintą kaupiamąją išmoką galės tik tie jaunuoliai, kurie nebus įtraukti į 2015 metų šauktinių sąrašus.
Baigę devynių mėnesių tarnybą gautą vienkartinę kaupiamąją išmoką asmenys galės naudoti savo nuožiūra.
Be to, šauktiniams kas mėnesį bus mokama išmoka buitinėms išlaidoms padengti. Priėmus įstatymo pataisas, ji buvo padidinta ir dabar siekia 140,6 euro. Ši išmoka yra vienoda visiems šauktiniams, nežiūrint į tai, ar asmuo bus atėjęs savo noru ar bus gavęs šaukimo pranešim":

Komentarų nėra: