2016-02-29

Neįtikėtina, bet dalis LT politikų pagaliau pradėjo mažinti alkoholio pardavimų vietų skaičių 1000 gyventojui, kuris didžiausias ES.

N.P.: neįtikėtina, bet dalis LT politikų pagaliau pradėjo mažinti alkoholio pardavimų vietų skaičių 1000 gyventojui, kuris didžiausias ES-e:
"Galima sakyti, kad Lazdijų rajonas turi maždaug pusė tiek licencijų, kiek jų yra išduota Švedijoj. Lazdijų rajone gyvena apie 20 tūkstančių gyventojų,
o Švedijoje -9,5 milijono", -situaciją apibūdino Lazdijų meras Artūras Margelis... Nuo šiol Lazdijų rajone norintys įsteigti parduotuvę ar kavinę ir prekiauti alkoholiniais gėrimais privalės skaičiuoti
metrus. Naujos licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais nebus išduodamos, jeigu nuo parduotuvės iki švietimo įstaigų atstumas mažesnis nei pusė kilometro. Apribota ir prekyba prie Lazdijų policijos, ligoninės ir sveikatos centro. "Panoramos" žurnalistų pakalbinti Lazdijų gyventojai teigia, kad jauni žmonės tikrai yra pamėgę šį žalingą įprotį. "Man atrodo, kad moksleiviai dabartiniu laiku tikrai vartoja alkoholį ir ne paslaptis, kad jie nusigeria, o jeigu [prekybos alkoholiu vieta - LRT.lt] nebus labai arti, gal ir negalės jau taip greitai jo įsigyti", - sakė miesto gyventoja Eugenija. Uždrausti prekybą alkoholiu netoli mokyklų ir darželių pareikalavo 17 rajono ugdymo įstaigų bendruomenių":
http://m.delfi.lt/verslas/verslas/article.php?id=70542640

Komentarų nėra: