2020-09-21

NAGLIS PUTEIKIS: „NIEKADA NENUVYLIAU RINKĖJŲ“

NAGLIS PUTEIKIS: „NIEKADA NENUVYLIAU RINKĖJŲ".
Esu už paprastą žmogų, kad ir jam gyventi Lietuvoje būtų nors kiek geriau.

Niekada nenuvyliau rinkėjų, nes man visada visuomenės interesai buvo svarbiau už asmeninius.
Kodėl dalyvauju politikoje ir kodėl reikalinga stipri Centro partija-tautininkai?
Nes susiformavo nauja švytuoklė – valstiečiai (anksčiau jų vietoje buvo socdemai) ir jų, neva, priešingybė – konservatoriai. Bet ne itin didelė priešingybė, nes labai daug panašumų, kurie atsiranda dėl to, kad šios partijos pirmiausia atstovauja stambųjį kapitalą – finansines grupuotes. Ši švytuoklė sutelkia oligarchines grupes aplink minėtas partijas. Todėl jų ministrai, jų Vyriausybės ir jų politika yra panašios. Liberalai ir Darbo partija taip pat aptarnauja tas pačias oligarchines grupes, kurios kartu sukūrė šią politinę korupciją, tik dar įžūliau.
O mes – Lietuvos centro partija-tautininkai – kitokie: mes stovime viešo intereso sargyboje. Mes už oligarchų veiklos kontrolę. Mes telkiame kitas panašių programų partijas tam, kad neįsivyrautų viena ne paprastų žmonių, o grupuočių interesus ginanti politinė grupė.
Mes raginame kitas partijas tartis, bet susitarimo pagrindas, kriterijus yra visuomenės interesai, o ne partiniai.

Svarbesni  darbai visuomenės labui:

Pradėtos mokėti valstybės pensijos motinoms, dorai išauginusioms 5 ar 6 vaikus;

Po mano skundų generalinei prokuratūrai panaikinta daug korupcinių sandorių, kuriais finansinės grupuotės bandydavo pusvelčiui užvaldyti visuomenės turtą (tai darau nuolat), paskutinis atvejis - iš MG Baltic rankų grąžintas valstybei milžiniškas sklypas šalia Karoliniskių draustinio Vilniuje.

Padidintas neapmokestinamasis pajamų dydis;

Nustatyta absoliutaus skurdo riba  - minimalių vartojimo poreikių dydis ir pagerinta skurstančių skolininkų padėtis, deja, patys pažeidžiamiausi žmonės vis dar lieka neapginti, jų sąskaita antstoliai vis dar tebesikrauna viršpelnius;

Po to, kai apylinkės teismas panaikino visas kardomąsias priemones Jurbarke dešimtokę žiauriai sumušusiam ir kėsinusiam ją išžaginti smurtautojui, tuoj pat raštu kreipiausi į prokuratūrą reikalaudamas, kad skųstų apygardos teismui tokį pasibaisetiną neteisingumą - tada jam buvo skirtas bent jau namų areštas ir apykojė;

Ir dar nuolatinis Seimo nario darbas, padedant paprastam žmogui apsiginti prieš valdžios institucijų savivalę ar nenorą suteikti pagalbos - kasdieną rašau raštus dėl žmonių, kurių nepriima pas gydytojus, kuriems nesuteikia socialinės pagalbos, nors ji, pasirodo, tam žmogui priklauso, ima šiukšlių mokestį už nekilnojamą turtą, kuriuo žmogus nesinaudoja, neišmoka socialinės pašalpos, negrąžina žemės, kurios nuosavybės teises pagal dokumentus priklauso tam žmogui ir daug kitų panašių atvejų. 

Komentarų nėra: