2020-09-08

Pr. sp.: dėl VRK sprendimo neregistruoti Neringos Venckienės kandidate į Seimo narius

Centro partijos - tautininkų 
Viešas pareiškimas
Dėl VRK sprendimo neregistruoti Neringos Venckienės kandidate į Seimo narius
2020-09-08

Centro partija-Tautininkai  pareiškia , kad Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimas neregistruoti Neringos Venckienės kandidate į Seimo narius yra ir neteisėtas, ir neteisingas.
Konstitucinio teismo ir Seimo sprendimas pripažinti tuometinę Seimo narę Neringą Venckienę pažeidus  Seimo nario priesaiką taip pat buvo ir neteisėtas ir neteisingas. Neringa Venckienė Jungtinėse Amerikos Valstijose prašė politinio prieglobsčio dėl persekiojimų Lietuvoje . Konstitucinis teismas ir Seimas pagal įstatymus negalėjo priimti sprendimo dėl Seimo nario apkaltos už akių.  Neringai Venckienei grįžus į Lietuvą teismas pripažino, kad Neringa Venckienė nesislapstė, skirtingai nei teigiama Konstitucinio teismo sprendime. Tikimės, kad teisinis procesas atstatys teisingumą.
Apgailestaujame, kad partija Drąsos kelias neieškojo vienybės ir pasirinko partinės konkurencijos kelią, taip skaldant antisisteminį frontą. Drąsos kelio atstovai šiandien daugiau dėmesio skiria ne neteisingos sistemos kritikai, bet politinei kovai su tais, kurie Kauno pedofilijos byloje visada buvo teisingumo pusėje ir savo tai įrodė savo darbais.

Centro partija-Tautininkai pirmininkas
Naglis Puteikis

Komentarų nėra: