2008-04-22

Ridikėliams - asfaltas ir šaligatviai, burokėliams - lietaus kanalizacija ir gatvių apšvietimas


Klaipėdos strateginis planas: valdžia nebeturi kur dėti pinigų

Plane - Kraštinė gatvė (raudonai pažymėta). Ji yra buvusiame Rimkų kaime, kuris ne taip senai perduotas miestui. Tos gatvės tėra keli metrai prie plane matomų penkių namų, o visa kita tėra gyventojų daržiukai privačiuose sklypuose.
Žemėlapyje aiškiai matosi, kad gatvėje tėra 5 namai ir aplink ją nėra jokių namų statybai skirtų sklypų.
Tačiau paskutiniame tarybos posėdyje miesto taryba nusprendė, kad daržai ir lysvės, per kuriuos pažymėtas tas raudonas brūkšnys žemėlapyje, turi virsti H.Manto gatvės pločio asfaltuota gatve su tokiais pat šaligatviais ir apšvietimo stulpais.
Nors tarybos narius įtikinėjau, kad geriau tuos pinigus įdėti į jau pastatytų namų kvartalus, kur žmonės vargsta purvynuose, bet kažkieno piniginiai interesai buvo tiek stiprūs, kad taryba neišsigando net mano pasiūlyto vardinio balsavimo.
Tada raštu kreipiausi visur, kur tik įmanoma ir neįmanoma, kad šita nesąmonė būtų sustabdyta.

Deja, kol didieji Klaipėdo strategai dvejojo, statybininkai suspėjo į daržus įkloti lietaus kanalizaciją: "Ten buvo vos "įkelta koja", pradėti įrengti nuotekų tinklai", - pripažino valdininkė [Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė].

Antikorupcijos komisija vakar savo posėdyje neišdrįso kreiptis į Registrų centrą dėl sklypų, per kuriuos eina ši būsima gatvė, savininkų nustatymo.
Štai kokią "tvarką" ir "teisingumą" gauname iš Tvarkos ir Teisingumo partijos skyriaus pirminininko, vicemero, Antikorupcijos komisijos pirmininko B.Šimkaus rankų.

Pacituosiu savo raštą Antikorupcijos komisijai:

PRAŠYMAS

DĖL SKUBIŲ VEIKSMŲ STABDANT KRASTINES GATVES STATYBĄ

Šiuo metu pradėti vykdyti Kraštinės gatvės Klaipėdos m. Rimkų gyvenamajame rajone statybos darbai. Pagal 2005 10 06 d. Klaipėdos apskrities viršininko administracijos išduotą statybos leidimą Nr. 49-P realizuojamas gatvių rekonstrukcijos projektas „Rimkų gyvenvietės gatvių rekonstrukcija“.
Patikrinus vietoje, nustatyta, kad Kraštinės gatvėje, kurioje yra tik 5 namai, faktiškai vykdomos ne prie šių namų esančios dangos rekonstrukcija, bet vykdoma visiškai naujos šios gatvės atkarpos (~0,5 kilometro ilgio) statyba. Minima pusės kilometro ilgio gatvės atkarpa statoma laukuose, žemės ūkio paskirties žemėje, ant privačių sklypų, kuriuose yra įrengti daržai ir pievos.
Toks naujos gatvės tiesimas plynuose laukuose yra ne tik pinigų švaistymas (minėti darbai kainuos savivaldybės biudžetui apie 2 mln. Lt), ne tik nelogiškas lėšų panaudojimas (gatvių rekonstrukcijos eilėje laukia prieš dešimtis metų statytų namų gyventojai kituose miesto kvartaluose), bet ir itin grubus įstatymų pažeidimas, nes žemė gatvės tiesimui net nepaimta visuomenės poreikiams, šie darbai vykdomi be žemės savininkų sutikimo.
Žemės sklypų savininkai savo nuosavybę atitinkamuose registruose yra užregistravę daug metų iki prasidedant minėtos gatvės projektavimui, todėl darytina išvada, kad visi, susiję su šiais darbais, kuo puikiausiai žinojo, kad atlieka neteisėtus, nelogiškus, neracionalius ir antiįstatymiškus , bei kitus teisės aktus pažeidžiančius veiksmus.

Prašau imtis kuo skubiausių priemonių:
1. Darbams sustabdyti (komisijos pirmininko B.Šimkaus įgaliojimai, kaip vicemero, tam yra pakankami);
2. Parengusius, suderinusius, aprobavusius tokį neteisėtą projektą bei išdavę antiįstatymišką leidimą, leidę finansuoti, dirbti ir užaktuoti šiuos darbus tarnautojai būtų patraukti administracinėn ir baudžiamojon atsakomybėn, iš jų išieškota savivaldybės biudžetui padaryta žala.

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: