2008-04-10

Savivaldybės administracija nusprendė Klaipėdą paskandinti šiukšlėse

Originalus būdas priversti klaipėdiečius mokėti už tai, kas jiems nepriklauso

Savivaldybės administracija, slapčia pritariant mero komandai, nuo 2008 04 01 d. padarė taip, kad kiemai valomi nebe 5 , o 3 kartus per savaite.

Su Miesto ūkio komitetu, ar su taryba niekas nieko nederino, nieko neįspėjo.

Sužinojome apie tai kaip ir visi gyventojai - iš spaudos, kai jau buvo nuspręsta.
Įvairių rūšių namų valdoms, kaip jų direktoriai Miesto ūkio komitete guodėsi, "jau buvo rankos - kojos išsukiotos, neatlaikėm grasinimų, pasirašėm ant sumažinimo esą savo noru".

Kaip ten iš tikrųjų buvo, sunku pasakyti, bet faktas toks, kad vietoj 5 kartu dabar valo 3 kart per savaite, pinigu tam atitinkamai sumažino, vadinasi beveik per puse (2/5 - dviem penktadaliais) sumažino valymą - atitinkamai didėja užterštumas.

Maža to, kai per komiteto posėdi uždaviau klausima kodėl nepasitarę taip padarėte, administracijos direktoriaus pavaduotojas V.Karmanovas ir skyriaus vedėja Šakalienė išrėžė, kad ne "jūsų, reikalas, ponai tarybos nariai, mes turime teisę nuspręsti patys, o kadangi manome, kad gyventojai patys turi mokėti už kiemų valymą, tai tokiu būdu sparčiau išsispręs pinigų iš gyventojų rinkimas.
Kitaip tariant tikis, kad gyventojai, pamatę besikaupiančias šiukšles, patys ateis maldauti, kad leistų kad ir patiems užsimokėti, bet kad būtų švaru ir tvarkinga. Originalus reketo būdas.

Todėl nematau kol kas jokios kitos išeities, kaip registruoti tarybos sprendimo projektą, kuriuo administracijos direktorius būtų įpareigojamas sugrąžinti senąją kiemu valymo tvarka - t.y. vėl valytų kiemus 5 kart per savaitę;

„Klaipėdos miesto savivaldybės taryba, atsižvelgdama į tai, kad kiemų valymo apimčių ir periodiškumo sumažinimas padidino aplinkos užterštumą, tuo pablogino gyventojų savijautą, pakenkė jų sveikatai, pablogino miesto įvaizdį, be to šį kiemų valymo apimčių ir periodiškumo sumažinimą Klaipėdos m. savivaldybės administracija atliko savavališkai, vienašališkai ir neteisėtai, nusprendžia:
1. Įpareigoti Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorių panaikinti ir/ar atšaukti Klaipėdos m. savivaldybės administracijos sprendimus dėl kiemų teritorijų valymo apimčių ir periodiškumo sumažinimo nuo 5 iki 3 kartų per savaitę;
2. Įpareigoti Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorių sugrąžinti kiemų teritorijų valymą 5 kartus per savaitę;
3. Įpareigoti Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorių sugrąžinti kiemų teritorijų valymo apimtis, kurios buvo taikomos iki valymo apimčių sumažinimo 2008 04 01 dieną.“

Visą mano parengto miesto tarybos nutarimo projektą su aiškinamuoju raštu galima pažiūrėti čia.

Komentarų nėra: