2008-06-10

Ar galima galva pramušti Klaipėdos gatvės grindinių broką?

Nuotraukoje: paskutinė sveika šiukšliadėžė Tiltų gatvėje: tik ypatingo proto grynuoliai galėjo sugalvoti tokioje vietoje statyti itin trapaus ketaus dirbinius. Dar didesnio proto reikėjo video kameras būtinai įrengti kitoje gatvėje, kurioje nėra kelis tūkstančius Lt kainuojančių "trapuolių". Įdomu, koks bus firmos, kuri atvežė mums tokį trapų špižinį "širpotrebą" pelnas po kelių metų, kai po eilinio barbarų išpuolio vėl bus nupirktos tos pačios šiukšliadėžės. Policininkų ir videokamerų šioje gatvėje nebus dar ilgai... Gaila, kad Vytenis Andriukaitis kažkaip nuttilo su savo neblogu kadaise šųkių 'pirkime prekę lietuvišką". Įdomu, kiek lietuviški kalviai būtų nukalę iš nesulaužomos geležies šiukšliadėžių už nuotraukoje arodytą kelsi tūkstančius Lt kainuojantį gaminį? Mano sūnus (15 metų) kai pamatė per Balticum TV reportažą apie šių "gaminių" kainą pasakę - ant kiekvieno kampo - po WV Golfą (tiek kainuoja neblogai tiuninguotas golfiukas).

 

Nemokamas kovos su biurokratais eksperimentas - pamėginkite kartu su manimi:

 

1 smūgis: VALSTYBINEI TERITORIJŲ PLANAVIMO IR STATYBOS INSPEKCIJAI PRIE AM - DĖL TILTŲ G. REMONTO, REKONSTRUKCIJOS DARBŲ NEPRIĖMIMO

 

2 smūgis: Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui - DĖL M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJOS PROJEKTO IR SUOLIUKŲ

 

3 smūgis: Klaipėdos visuomenės sveikatos centro direktoriui Rimantui Pilipavičiui - DĖL TILTŲ, TURGAUS GATVIŲ G. IR M.MAŽVYDO ALĖJOS REKONSTRUKCIJŲ

 

Rezultatai? Šis bei tas ir keičiasi, bet jau labai lėtai: 2008 06 09 „VE" Giedrė Norvilaitė: „Tiltų gatvės komisija "nepaleidžia"

 

Taigi, tęsiam darbus - 4 smūgis: Klaipėdos apskrities administracinių ginčų komisijos pirmininkui 8 (46) 41 21 69

 

Pareiškėjas: Naglis Puteikis, Vytauto 8-7, Klaipėda, nputeikis@agency.lt; naglis.puteikis@klaipeda.lt

 

Valstybės tarnautojo, kurio veiksmai skundžiami, vardas, pavardė, pareigos arba institucijos pavadinimas, buveinė: Klaipėdos m savivaldybės administracijos direktorius A. Každailevičius, Liepų g.11, Klaipėda

PRAŠYMAS

 

2008 06 09

 

DĖL VIEŠOS INFORMACIJOS APIE GATVES, ESANČIAS KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS NUOSAVYBĖJE, PATEIKIMO

 

2008 05 22 dieną dviem raštais Nr. Nr. T4-71 ir T4-73 (kopijos pridedamos)  kreipiausi į Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorių A.Každailevičių prašydamas viešos informacijos apie Klaipėdos m. savivaldybės nuosavybėje esančias gatves.

Šiuose raštuose nurodžiau, kad norėčiau gauti informaciją apie šių gatvių buhalterinę apskaitą ir inventorines bylas: gatvės pavadinimas, inventorinis ar kitas buhalterinės apskaitos numeris, statybos metai, iš ko ir kada perimtas (perduotas), bendra vertė, pradinė vertė, nusidėvėjimas, ilgis, danga, apibūdinimas ir kiti buhalteriniai duomenys.

Nurodžiau, kad  prašoma informacija gali būti pateikta bet kokia administracijai patogia forma.

Šios informacijos prireikė, nes nuolat kaip tarybos narys gaunu pranešimus ir pasirodo straipsniai spaudoje, kad dalis Klaipėdos gatvių remontuojamos neturint nuosavybės dokumentų, kartais jos tiesiamos privačioje žemėje ir pan.

Mano prašoma informacija yra vieša, neįslaptinta, jos naudojimas neapribotas, savivaldybės administracijos darbuotojai, atsakingi už gatvių inventorines bylas ir vedantys buhalterinę gatvių kaip turto vienetų apskaitą ją turi.

2008 06 06 d. raštu Nr. (1.43) –T5-47 (Į 2008 05 22 ) (kopija pridedama) A.Každailevičius atsisakė pateikti aukščiau minimą informaciją.

Atkreiptinas dėmesys, kad toks informacijos nepatiekimas jau tampa norma, nors visi Lietuvos Respublikos įstatymai nurodo priešingai.

Klaipėdos m. savivaldybės politinė dauguma ir administracija atsisako pateikti informaciją, kai jo prašoma žodžiu. Ne kartą žadėta ir ne kartą rašyta leisti Klaipėdos m. savivaldybės tarybos nariams prisijungti prie administracijos raštų duomenų bazės „Avilys", kuri nėra slapta. Pažymėtina, kad dalis pozicijai atstovaujančių tarybos narių nešiojamų kompiuterių yra prijungti prie šios bazės, tuo tarpu opozicijai priklausantys tarybos nariai šia prasme yra diskriminuojami. Tokiu būdu didinamas biurokratizmas, pažeidžiami įstatymai.

Prašau įpareigoti Klaipėdos m savivaldybės administracijos direktorių A. Každailevičių remiantis europinės tradicijos viešojo administravimo principais pateikti man aukščiau minimą neslaptą, viešą, visuomenei reikalingą informaciją apie gatves, tuo labiau, kad atitinkami savivaldybės administracijos darbuotojai ją turi.

 

Priedai: aukščiau minėtų raštų kopijos ir minėtas savivaldybės atsakymas, 3 lapai:

1. „DĖL KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS NUOSAVYBĖJE ESANČIŲ GATVIŲ BUHALTERINĖS APSKAITOS DUOMENŲ" 2008 05 22 Nr. T4-71

2. „DĖL KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS NUOSAVYBĖJE ESANČIŲ GATVIŲ INVENTORINIŲ BYLŲ DUOMENŲ" 2008 05 22 Nr. T4-73.

3. „Dėl Klaipėdos m. savivaldybei priklausančių gatvių" 2008 06 06 d. Nr. (1.43) –T5-47 (Į 2008 05 22 )

 

Naglis Puteikis

Komentarų nėra: