2008-06-10

DĖL NUOLATINIŲ VANDENS TIEKIMO PROBLEMŲ LĖBARTŲ KAPINĖSE 2008 06 10 D.

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui

2008 06 11 Nr.

PAKARTOTINIS PRAŠYMAS

 

DĖL VANDENS TIEKIMO PROBLEMŲ LĖBARTŲ KAPINĖSE 2008 06 10 DIENĄ

 

2008 04 28 d. kreipiausi į Jus dėl to, kad 2008 04 26 dieną Lėbartų kapinėse nebuvo vandens kapų priežiūrai - tada Jums rašiau:

 

„..Pacituosiu dalį minėto elektroninio pašto[N.p.: žmogus kreipėsi į mane elektroniniu paštu] „...per griovius ir visokias daubas eina senukai vandens, vienas pargriuvo , apsipylė vandeniu ir vėl grįžo į griovius vandens. Kiek gali tu kapinių ponai tyčiotis iš pensininkų?"

Ši problema kiekvienais metais keliama taip pat ir spaudoje, tačiau niekas nesikeičia – prieš Motinos dieną esantį savaitgalį Lėbartų (ir ne tik) kapinėse pastoviai trūksta  vandens.

Tokia padėtis kompromituoja ne tik Klaipėdos m. savivaldybę, bet ir visą valstybę.

Ar išleidę dešimtis milijonų litų mokesčių mokėtojų pinigų kapinių tvarkymui negalime surasti galimybės aprūpinti kapines vandeniu taip, kad žmonėms nekiltų problemų?".

 

Šiame rašte prašiau Jūsų patikrinti ir nustatyti, dėl kieno kaltės įvyko aukščiau aprašyta situacija; ir imtis priemonių, kad kapinėse būtų vandens, ypač pasirūpinti tuo prieš svarbesnes šventes.

 

Deja, padėtis dėl vandens tiekimo šiose kapinėse faktiškai lieka nepakitusi: šiandien man kelis kartus skambino klaipėdiečiai tiesiai iš Lėbartų kapinių ir skundėsi, kad neveikia dalis vandens čiaupų, trūksta vandens, žmonės pyksta, kad valdžia neišsprendžia šios elementarios problemos.

 

Todėl pakartotinai prašau:

 

1.                            Patikrinti ir nustatyti, dėl kieno kaltės įvyko aukščiau aprašytos situacijos 2008 04 28 ir 2008 06 10 dienomis;

2.                            Imtis priemonių, kad kapinėse nenutrūkstamai būtų tiekiamas vanduo, ypač prašau tuo pasirūpinti tuo karštomis dienomis ir prieš svarbesnes šventes, bei jų metu;

3.                            Raštu paaiškinti aukščiau parašytas aplinkybes ir kokių priemonių ėmėtės, kad situacija nepasikartotų, bei kaip yra nubausti dėl aprašyto vandens trūkumo atsakingi savivaldybės ir/ar kapinių darbuotojai.

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

Komentarų nėra: