2008-06-13

Kelininkų klanas bando užasfaltuoti jį kritikuojantį Miesto ūkio komitetą

Klaipėdos apskrities vyriausybės atstovė Kristina Vintilaitė klaipėdiečiams daugiausiai pažįstama kaip moteris, kritikuojanti Klaipėdos valdžios sprendimus" – citata iš "Klaipėdos" straipsnio „Kristina Vintilaitė gyvena darbo rūpesčiais", skirto „2005 metų klaipėdietė" rinkimams.

 

Prieš metus užsakomosiomis publikacijomis (be užs. Nr) buvo bandomas nutildyti tarybos narys Gintautas Murauskas

 

Nes išdrįso kelti klausimą, kur, kiek ir kokio storio asfaltą kloja kelininkai. O kai paklausė, kodėl Miesto ūkio departamento „šlovingoji" komanda bando išasfaltuoti visiškai sveikut sveikutėlį kelio ruožą už „Statoilo" žiedo link Jakų žiedo, ant jo pasipylė paplavų kibirai.

Šį kartą bandomas „išprausti degutu", užasfaltuoti ir tokiu būdu užtildyti visas Klaipėdos m. tarybos Miesto ūkio komitetas.

Kelininkų klanas – todėl, kad jis ne cechas. Amatininkai gindavo savo garbę, užsakymus, monopolinę rinką aišku ne tik vien kokybe, bet ir kitokiomis priemonėmis. Tačiau turėjo garbės teismą. Todėl juos vadino amatininkų cechais Dabartiniai kelininkai (šių firmų savininkai) tokio žodžio nežino. Todėl jie – klanas.

Skelbiame šiam kelininkų klanui karą:

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybės atstovei

Klaipėdos apskrityje Kristinai Vintilaitei

2008 06 13 Nr

PRAŠYMAS

 

DĖL KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS TARYBOS MIESTO ŪKIO KOMITETO

POSĖDŽIŲ ŽLUGDYMO PAŽEIDŽIANT ĮSTATYMUS IR SAVIVALDYBĖS TARYBOS VEIKLOS REGLAMENTĄ

 

Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme numatyti tokie mero, tarybos komitetų, administracijos direktoriaus tarpusavio santykiai ir pareigos:

15 straipsnis. Savivaldybės tarybos komitetai

1. Savivaldybės tarybos komitetai sudaromi savivaldybės tarybai teikiamiems klausimams preliminariai nagrinėti ir išvadoms bei pasiūlymams teikti, kontroliuoti, kaip laikomasi įstatymų ir vykdomi savivaldybės tarybos, mero sprendimai.

29(1) straipsnis. Savivaldybės administracija

2. Savivaldybės administracija:

6) atlieka sekretoriato, mero, tarybos narių ir savivaldybės kontrolieriaus finansinį, ūkinį bei materialinį aptarnavimą.

20 straipsnis. Meras, mero pavaduotojas

12. Savivaldybės tarybos posėdžiams, komitetams, merui aptarnauti, taip pat savivaldybės tarybos sprendimų projektams rengti, nagrinėti ir išvadų dėl tarybos sprendimų projektams rengti mero siūlymu gali būti steigiamas savivaldybės tarybos sekretoriatas (toliau – sekretoriatas). Sekretoriato finansinį, ūkinį bei materialinį aptarnavimą atlieka savivaldybės administracija. Savivaldybės taryba nustato atskirą sekretoriato išlaidų sąmatą. Sekretoriatas gali būti sudaromas iš politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų, karjeros valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis. Jei sekretoriatas nesudaromas, savo įgaliojimų laikui meras gali turėti politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų.

21 straipsnis. Mero, mero pavaduotojo įgaliojimai

2. Meras:

1) planuoja savivaldybės tarybos veiklą, nustato ir sudaro savivaldybės tarybos posėdžių darbotvarkes bei teikia sprendimų projektus, šaukia savivaldybės tarybos posėdžius ir jiems pirmininkauja, koordinuoja savivaldybės tarybos komitetų ir komisijų veiklą, pasirašo savivaldybės tarybos sprendimus ir posėdžių, kuriems pirmininkavo, protokolus;

5) tvirtina sekretoriato nuostatus, Valstybės tarnybos įstatymo nustatyta tvarka skiria ir atleidžia sekretoriato darbuotojus;

6) vadovauja sekretoriato darbui;...

 

Jau daugiau kaip mėnuo nevyksta Miesto ūkio komiteto posėdžiai.

Paskutinis Miesto ūkio komiteto posėdis įvyko 2008 04 28 d. Iš narių dalyvavau tik aš, po šio posėdžio sekretoriaujanti E.Pukė išėjo atostogų, o į jos vietą net laikinai niekas nebuvo paskirtas,  po to ji paprašė nebeskirti šio darbo, kuris pasirodo ir iki tol buvo jai papildomas.

Nuo to laiko, kai sekretoriaujanti komiteto posėdžiams E.Pukė išėjo atostogauti, meras ir administracijos direktorius atsisako suteikti, skirti, sekretorių(-ę) Klaipėdos m. tarybos Miesto ūkio komiteto (toliau – komiteto) posėdžiams protokoluoti, bei šio komiteto raštvedybai aptarnauti, todėl negaliu, kaip šio komiteto pirmininkas organizuoti komiteto darbo ir užtikrinti, kad būtų vykdomos įstatymo ir Reglamento nustatytos komiteto pareigos.

Sekretoriaujančio neskyrimo priežastis viešai nurodoma, kad neva iki šiol buvo rašomi ne komiteto posėdžių protokolai, o stenogramos, todėl neva atsisakė dirbti per didelio krūvio iki tol sekretoriavusi darbuotoja. Šias priežastis meras ir administracijos direktorius taip pat nurodo ir per žiniasklaidos priemones: meras per Balticum-TV 2008 06 08 d. rodytą savaitės įvykių apžvalgą, administracijos direktorius - keliuose interviu „Vakarų eksprese" (Denisas Nikitenka: „Tarybos nario mandatas - laisvu stiliumi" 2008 m. gegužės 13 d.:

„Tačiau N. Puteikio vadovaujamo Miesto ūkio komiteto darbe - pirmieji išsekimo požymiai. Mūsų dienraštis išsiaiškino, kad dirbti posėdžių sekretore raštiškai atsisakė Savivaldybės administracijos specialistė Elvyra Pukė.

Kaip motyvą ji pateikė darbo krūvio ir užmokesčio neatitikimą.

N. Puteikiui gali tekti gerokai sunerimti, mat, redakcijos žiniomis, dirbti jo vadovaujamo komiteto sekretore nenori niekas.

"Vakarų ekspresui" Savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius vakar patvirtino tokią informaciją.

"Dabar ji yra išėjusi atostogų ir į komitetą nebegrįš. Administracija turi aprūpinti komitetus sekretorėmis, tačiau administracijos darbuotojai dirbti tokį darbą eina savo noru. Prievolės nėra. Jei Miesto ūkio komiteto pirmininkas nepakeis savo darbo stiliaus, sekretorę rasti bus sunku. Jei nėra sekretorės, nevyksta ir komiteto posėdžiai", - sakė jis.

A. Každailevičiaus teigimu, visi kiti Tarybos komitetai panašių problemų neturi.")

 

Visi mano prašymai, pasiūlymai skirti sekretoriaujančius darbuotojus, tiek raštiški, tiek žodiški, yra atmetami ir žodžiu, ir raštu.

 

Po tokių mero ir administracijos direktoriaus veiksmų šio komiteto veikla praktiškai visiškai sužlugdyta, nes tapo neįmanoma ir šio komiteto raštvedyba.

 

Argumentai dėl neva stenogramų rašymo yra absurdiški, nes visi iki šiol man vadovaujant surašyti komiteto protokolai atitinka teisės aktų, kuriuose reglamentuojamas protokolų rašymas, reikalavimus, jie nesiskiria nei forma, nei apimtimi nuo kitų komitetų, pvz. nuo Teritorijų planavimo komiteto, kurio nariu yra meras, protokolų.

Manau, kad toks mero ir administracijos vadovo elgesys, kuriuo trukdoma komitetui atlikti savo pareigas, pažeidžiami įstatymai, yra susijęs su paskutiniais dar protokoluotais komiteto posėdžiais. Jų metu Miesto ūkio departamento vadovas ir jo darbuotojai žodžiu teikė klaidingą informaciją dėl gatvių remonto ir naujų tiesimo Kraštinės gatvėje. Tai buvo įrašyta į diktofoną, kruopščiai užprotokoluota, nes tai susiję su galimu biudžeto lėšų neteisėtu panaudojimų ir galimu išvaistymu, o aš kreipiausi dėl to į prokuratūrą ir savivaldybės antikorupcijos komisiją.

Būtent po to ir buvo nutrauktas  komiteto finansinis, ūkinis bei materialinis aptarnavimas, bei iš mero ir administracijos direktoriaus pusės pradėtas sistemingas visuomenės klaidinimas tiek dėl gatvių remonto, tiesimo, tiek dėl komiteto veiklos.

 

Prašau imtis priemonių pagal kompetenciją, kad meras ir administracijos direktorius atliktų įstatyme numatytas jiems pareigas dėl miesto tarybos komitetų darbo sąlygų ir veiklos aptarnavimo užtikrinimo.

 

Tarybos narys,

Miesto ūkio komiteto pirmininkas,

Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: