2008-06-27

Klaipėdos savivaldybėje bujoja sovietinis reliktas: interesantų eilės ir valdininkų arogancija

Nuotraukose: turistų eilė prie Reichstago (Vokietija, Berlynas) ir jaunuolių eilė prie tualeto savivaldybėje (Lietuva).
 

DĖL VISOS DARBO DIENOS SKYRIMO GYVENTOJŲ PAREIŠKIMAMS PRIIMTI

 

Klaipėdos m. merui R.Taraškevičiui

Nuorašas: Klaipėdos m. administracijos direktoriui A.Každailevičiui

2008 06 26 Nr.

PAREIŠKIMAS,

SKIRTAS PERSKAITYTI MIESTO TARYBOS POSĖDYJE 2008 06 26

 

DĖL VISOS DARBO DIENOS SKYRIMO GYVENTOJŲ PAREIŠKIMAMS DĖL GYVENAMOS VIETOS DEKLARAVIMO PRIIMTI IR DĖL EILIŲ PANAIKINIMO

 

Vakar po pietų savivaldybės pastato Liepų 11 pirmo aukšto foje iš pradžių stebėjau, o vėliau ir pats bandžiau padėti desperatiškoms moters su mažamečiu vaiku bandymams įteikti Gyvenamos vietos deklaravimo darbuotojams prašymą, kad jai nustatyta tvarka būtų išduota pažyma.

Jos prašymas ir mano pastangos jai padėti buvo beviltiškos, nes „atsirėmėme" į kietą minėtų darbuotojų poziciją: „skaitykite, kas parašyta ant durų: prašymai priimami tik iki 12.00 valandos, ateikite rytoj iki pietų".

Tai nežmoniška, nes moteris buvo su mažamečiu vaiku ir specialiai atvažiavo iš kito miesto pakraščio. Minimų savivaldybės darbuotojų arogancija ir pasipūtimas viršijo visus rekordus.

Tai sovietiška, biurokratiška, nelogiška. Tai ir antiįststymiška, nes:

Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymas

24 straipsnis. Prašymų ir skundų priėmimo laikas

1. Viešojo administravimo subjektas privalo organizuoti savo darbą taip, kad asmenys, norintys ar privalantys pateikti prašymą ar skundą asmeniškai, galėtų tai padaryti visą darbo dienos laiką.

2. Viešojo administravimo subjektas privalo nustatyti ne mažiau kaip dvi papildomas prašymų ir skundų priėmimo valandas per savaitę pasibaigus viešojo administravimo subjekto darbo dienos laikui."

Siūlau ir reikalauju, kad būtų nedelsiant laikomasi šios tvarkos, t.y. minėtos Gyvenamos vietos deklaravimo tarnybos darbas turi būti organizuotas taip, kad gyventojai prašymus šiai tarybai galėtų perduoti nuo 8.00 iki 17.00, o vieną darbo dieną per savaitę  - nuo 7.00 iki 18.00 (kad nereikėtų dėl to išeidinėti iš darbo).

Manau, kad tai smarkai sumažintų sovietinį palikimą - eiles prie šios tarnybos kabinetų.

Šias eiles dar sumažintų daugiau suolų ir kėdžių pastatymas minėtoje foje bei specialių patalpų skyrimas, pvz. SODROS savivaldybei perduotame pastate priešais savivaldybę Vytauto gatvėje.

Prašyčiau šiuo klausimu raštiškų patikslinimų, nes spaudoje vis laiką buvo žadama, kad taip ir bus kuo greičiau padaryta, tačiau vakar Antikorupcijos komisijos posėdyje administracijos direktoriaus pavaduotoja D.Paulauskienė pasakė, kad visą tą buvusį SODROS pastatą užims kiti savivaldybės padaliniai, o Gyvenamos vietos deklaravimo darbuotojai liks ten, kur ir dabar.

Tai tęstų neįmanomas gyventojams ir darbuotojams aptarnavimo sąlygas ant skersvėjų eilėse.

Prašau nedelsiant išspręsti šias problemas, nes jokiais materialinių ar žmogiškų resursų trūkumais negali būti pateisinama tokia netvarka, ypač turint omenyje mero pažadus ieškoti rezervų ir taip turtingiems savivaldybės nariams 3 kartus padidinti kanceliarines išmokas – siūlau šiuos rezervus nukreipti aukščiau aprašytoms problemoms spręsti: skirti priemokas dabar dirbančioms Gyvenamos vietos deklaravimo tarnybos darbuotojoms, ar/ir nusamdyti papildomų darbuotojų, įrengti daugiau sėdimų vietų laukiantiems ir būtinai suteikti atskiras patalpas.

 

Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas     Naglis Puteikis

Komentarų nėra: