2008-07-01

Užleidžiu Ūkio komiteto pirmininko vietą pozicijos atstovui

2008 07 01 d. „Vakarų ekspresas": N. Puteikis nusprendė užleisti Tarybos Miesto ūkio komiteto vairininko vietą kitam politikui

 

Klaipėdos m. savivaldybės taryboje iš 14 opozicijos narių beliko 10

 

Pasikeitus daugumos –mažumo santykiui miesto taryboje (2 Rusų sąjungos atstovams ir 1 iš nepriklausomos frakcijos perėjus į SD frakciją) Klaipėdos taryboje iš 14 opozicijos narių beliko 10 (5 TS ir  5 LRLS) iš 31 miesto savivaldybės tarybos nario.

Atitinkamai persiskirstė ir proporcijos komitetuose: Miesto ūkio komitete buvome 2 prieš 2, o dabar likau 1 prieš 3 – G.Murauskas turėjo pereiti į Turto komitetą, o vietoje jo atėjo pozicijos atstovė LICS narė L.Skovronskienė.

Dėl šių persiskirstymų mūsų frakcijos narys Marius Usonis perėjo į Teritorijų planavimo komitetą. Turėtų būti lengviau apginti Klaipėdos viešas erdves nuo prichvatizavimų.

Praradus daugumą Miesto ūkio komitete (pirmininkaujančio balsas nusverdavo pasiskirsčius narių balsavimui po lygiai), nutariau pasielgti vakarietiškai: atsistatydinti ir pasiūlyti pozicijai pačiai pasiskirti pirmininką.

Kad neužstrigtų komiteto veikla, duodu laiko valdantiesiems pasirinkti kitą kandidatą ir sutinku laikinai eiti pirmininko pareigas kol susiras kuo pakeisti.

Jei pasiūlys dirbti pavaduotoju, būčiau linkęs sutikti, tačiau reikia pasitarti su frakcija.

Žemiau – 2008 07 01 d. „Vakarų ekspreso" informacija šia tema:

 

N. Puteikis nutarė trauktis

Denisas NIKITENKA

Klaipėdos miesto tarybos Ūkio komiteto pirmininkas Naglis Puteikis pareiškė, kad jis nutarė pasitraukti iš komiteto vadovo pareigų.

Jo atsistatydinimo klausimas bus sprendžiamas kitą pirmadienį.

N. Puteikio motyvas - pasikeitęs politinių jėgų santykis komitete - iš 4 narių jis liko vienintelis Tarybos opozicijos atstovas.

Prieš tai jėgų santykis buvo tolygus, tačiau vietoje Liberalų sąjūdžio delegato Gintauto Murausko į komitetą paskyrus vieną iš Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narių Liliją Skovronskienę, valdantiesiems atstovauja 3 politikai.

Visgi N. Puteikio atsistatydinimas nebus lengvas klausimas: "Vakarų ekspreso" žiniomis, vadovauti Miesto ūkio komitetui niekas nesiveržia.

Vadovaujant N. Puteikiui, posėdžiai vykdavo kone dažniausiai iš visų Tarybos komitetų, o politikui pareikalavus, kad posėdžių sekretorė protokoluotų iki smulkmenų viso svarstymo medžiagą, ši nusprendė atsisakyti tokio darbo.

Kurį laiką komiteto posėdžiai apskritai nevyko, nes niekas nenorėjo dirbti sekretore. Šiuo metu posėdžiai vėl organizuojami, nes pavyko rasti darbuotoją, kuri rašytų protokolus.

Komentarų nėra: